Det var väl det värsta?

Med största nyfikenhet går killarna där och tittar på sina julklappar varje dag. Känner och klämmer i smyg säkert. 

Idag kom de på den mest briljanta idén, "ska vi räkna hur många paket som är till oss"? Utrustade med papper och penna och ficklampor skred de till verket och genomför en riktig inventering av alla julklappar! Skriver upp namn och precis hur många som är till var och en. Visst, det är ju rätt ambitiöst ändå kan jag tycka. Men där får väl ändå gränsen gå? Min sambo blev dessutom lite besviken av resultatet av inventeringen, det visade sig att jag bara köpt fem julklappar till henne. Men oss emellan, hon blir nog nöjd ändå ska ni se när hon öppnar dem. Lite märkligt ändå att det är antalet julklappar som är det viktiga, inte innehållet! 

På min tid, när jag var runt 10-12 år då hade min föräldrar gömt julklapparna för att jag inte skulle snoka. Men jag kom hem ensam efter skolan på den tiden och hade gott om tid att leta och klämma. Jag minns att jag vid något tillfälle faktiskt öppnade några julklappar och lekte med dem. Sen packade jag in dem igen och satte försiktigt tillbaka tejpen. På julafton fick jag sedan låtsas att jag blev jätteglad och överraskad, för jag hade ju egentligen full koll på det mesta som jag skulle få. 

Bilderna här tog jag med ett Samyang objektiv på 35mm, helt manuellt. Filmsimulering Pro Neg Hi i Fujikameran med stark grynighet inställt.

Jag gillar det objektivet, I början var det jobbigt att inte ha autofokus, men det blir mer o mer kul och intressant. Om jag har tid och det inte spelar någon roll om jag misslyckas med några bilder. Men det är tur att den där funktionen highpeak i kameran finns, jag har ställt in den på blått. När bilden blir i fokus då blir alla konturer skimrande i blått, då är det bara trycka. Man ser precis hur fokuspunkten rör sig i bilden. Perfekt för mig som ser lite dåligt. 

/Tobbe

   

Inlagt 2021-12-14 21:33 | Läst 610 ggr. | Permalink