En Mansförkyling.

Då har vintern även nått Skåne. I helgen blev det för första gången denna vintern ett tunt vitt täcke av snö på marken. 

Mysigt med snö till 1:a Advent kan man tycka, bara det att denna vinterns första mansförkylning infann sig samtidigt. Näsan rinner och jag nyser och hade faktiskt lite feber igår också. Ja, ni som är män här vet hur extremt jobbigt det kan vara. Idag fick jag också stanna hemma från jobb, eftersom ingen vill ha en snorpelle på sin arbetsplats. Jag gjorde ett Covid-test nu på morgonen också. Det var såklart negativt. Oftast har man inte Covid, oftast är det bara en förkylning. Sedan Covid kom och ställde till det har jag faktiskt behövt testa mig fyra gånger! 

I helgen som gick har jag och min käraste jul-pyntat. Jag har aldrig mött en kvinna som har mer julpynt än henne. Jag minns då vi beslutade oss för att bli sambos, jag fick en mindre chock när jag insåg att nu skulle allt hennes pynt få en plats i vårt gemensamma hem. Varje år ska alla lådor och säckar med tomtar och julpynt bäras ner från vinden. Det tar en hel arbetsdag att placera ut allt! Allt är nu på sin plats och jag kan säga att det känns ganska mysigt ändå. Mysigt när allt är framme ännu bättre när allt är tillbaka på vinden igen. 

Varför vill jag nu prata om detta? Jo, för vad gör man inte när man ändå är hemma och är sjuk? En Tomteexkursion hemma såklart, med rinnande näsa!

Här kommer några av tomtarna, i den miljö där jag fann dem. Fotograferade med ett manuellt Samyang 35mm objektiv och en Fuji X-T20.

/Tobbe

  

  

  

  

Inlagt 2021-11-29 11:13 | Läst 536 ggr. | Permalink
Har ni en tomte på toaletten eller är det en toarulle som hamnat "fel"? Jag pyntar inte så mycket men en och annan lite tomte har hittat ut från vindsförrådet. Krya på dej.
Hälsningar Lena
Svar från atlasen 2021-11-29 20:15
Hej Lena. Japp, det finns tomtar i princip överallt. :-)
/Tobbe
Ser ju mysigt ut med alla tomtar! Hoppas snuvan går över snart, hälsningar/ Björn
Svar från atlasen 2021-11-29 21:32
Tack Björn. Det känns okej igen nu. Bra ändå att ha ett jobb där jag kan jobba hemifrån.

/Tobbe
Det här fick mig att fnittra faktiskt!
Bra jobbat!

Hälsningar / Mats
Svar från atlasen 2021-11-30 17:23
Tack Mats, kul med en Blogg. Det kommer mer att fnittra åt.
/Tobbe
Vi har också satt upp några stycken, har ett tiotal, ser mysigt ut med alla tomtarna. Krya på dig
Svar från atlasen 2021-11-30 17:23
Hej Peter, jag håller med. Är faktiskt tillbaka på jobb redan. Tack.