Den lugna Hobbyn

Going down!

Jag minns ett citat från filmen Aliens Återkomsten (Alien 2). Det var en grupp soldater som hade uppfattat en nödsignal från en anläggning med Terraformare eller nybyggare på en rymdkoloni. Hur som helst, soldaterna tog plats i den farkost som skulle ta dem ner till planeten där nödsignalen sändes ifrån. Alla satt fastspända i sina stolar, fullt rustade med vapen och med sina hjälmar på. När deras farkost släppte från moderskeppet då var det med en enorm hastighet.  Då skrek den ena soldaten till resten av gruppen... "We're on an express elevator to hell, going down!" Jag lägger en länk så att ni ser, fantastisk film måste jag säga. Från 1986.

https://www.youtube.com/watch?v=CCzD3ONQsmM&ab_channel=ISAID

Hur som helst, vad jag vill komma till med detta citat, är att det är precis så det känns med händelserna i välden just nu. Var fasen är vi på väg? Det går inte att stoppa nu heller. Det blir bara värre o värre. Sanktioner, upprustning, flygförbudszoner och hot om att använda kärnvapen. 

Jag är uppriktigt rädd för denna utveckling. Hur ska det bli, hur drabbar det oss? Hur ser vår vardag ut om låt säga ett år?

 

Killen på bilden var först ut och ensam i Karlskrona att protestera mot Rysslands krig mot Ukraina. Det kom säkert många fler som stod med honom senare. Men han var först att ta ställning och visa sitt missnöje. Jag kan bara hålla med. 

Bilden tog jag med en Fuji x-t20 och ett Viltrox 33mm objektiv.

/Tobias 

Postat 2022-02-27 19:25 | Läst 345 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera