Den lugna Hobbyn

Det var väl det värsta?

Med största nyfikenhet går killarna där och tittar på sina julklappar varje dag. Känner och klämmer i smyg säkert. 

Idag kom de på den mest briljanta idén, "ska vi räkna hur många paket som är till oss"? Utrustade med papper och penna och ficklampor skred de till verket och genomför en riktig inventering av alla julklappar! Skriver upp namn och precis hur många som är till var och en. Visst, det är ju rätt ambitiöst ändå kan jag tycka. Men där får väl ändå gränsen gå? Min sambo blev dessutom lite besviken av resultatet av inventeringen, det visade sig att jag bara köpt fem julklappar till henne. Men oss emellan, hon blir nog nöjd ändå ska ni se när hon öppnar dem. Lite märkligt ändå att det är antalet julklappar som är det viktiga, inte innehållet! 

På min tid, när jag var runt 10-12 år då hade min föräldrar gömt julklapparna för att jag inte skulle snoka. Men jag kom hem ensam efter skolan på den tiden och hade gott om tid att leta och klämma. Jag minns att jag vid något tillfälle faktiskt öppnade några julklappar och lekte med dem. Sen packade jag in dem igen och satte försiktigt tillbaka tejpen. På julafton fick jag sedan låtsas att jag blev jätteglad och överraskad, för jag hade ju egentligen full koll på det mesta som jag skulle få. 

Bilderna här tog jag med ett Samyang objektiv på 35mm, helt manuellt. Filmsimulering Pro Neg Hi i Fujikameran med stark grynighet inställt.

Jag gillar det objektivet, I början var det jobbigt att inte ha autofokus, men det blir mer o mer kul och intressant. Om jag har tid och det inte spelar någon roll om jag misslyckas med några bilder. Men det är tur att den där funktionen highpeak i kameran finns, jag har ställt in den på blått. När bilden blir i fokus då blir alla konturer skimrande i blått, då är det bara trycka. Man ser precis hur fokuspunkten rör sig i bilden. Perfekt för mig som ser lite dåligt. 

/Tobbe

   

Postat 2021-12-14 21:33 | Läst 618 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ångra aldrig någonsin ett glas vin!

Jag är mannen som älskar att laga mat, grilla och njuta av livets goda. Jag skulle våga sticka ut hakan och säga att jag är riktigt bra på att laga mat, som min andra hobby kan man säga. Jag är noga och gör alltid mitt bästa och dessutom är det så roligt.

Att kunna ta ett glas vin en tisdag, onsdag eller en fredag eller en söndag, eller när man vill och andan faller på!  Särskilt blir det när jag lagar mat som är lite mer inspirerad eller när jag och min käraste lagar mat ihop. Det blir liksom inget vin till en sprödbakad torsk eller annan enklare mat som görs när barnen är hemma.  Men det är härligt att stå i köket, som en naturlig samlingsplats efter jobbet och prata om dagen som gått. 

Men så var jag hos företagshälsovården för ett tag sedan. Där fick jag skriftligt fylla i ett test på 50 frågor om mitt leverne. Den ena frågan var exakt så här: Har du någonsin ångrat att du drack alkohol? Jag funderade och mindes en gång när jag faktiskt hade misslyckats lite med maten, det blev inte alls så gott som jag hade tänkt mig. Men jag hade öppnat en flaska vin av finare sort. Det kan jag ångra tänkte jag. För det var ju faktiskt synd att jag öppnade den fina flaskan när maten blev som den blev. Så jag skrev JA, jag har ångrat att jag drack alkohol.

Oh holy shit, det skulle jag aldrig ångrat! För företagshälsovården drog igång den stora djungeltrumman, det skulle utredas och utvecklas varför jag hade ångrat vinet! Tydligen bedöms man i poäng när utredningen av svaren görs. Mitt JA, gjorde att jag fick väldigt låga poäng, som en hälsorisk. Sköterskan hade minst 30 frågor till om mitt lilla JA och hon tittade mig djupt i ögonen för att se om jag talade sanning.  Det slutade med att sköterskan frågade om jag inte kunde ångra mitt svar? För statistikens skull. Det gjorde jag och nu är jag fullt normal igen, enligt statistiken. Aldrig mer ska jag ångra att jag öppnade en flaska vin. 

Bilderna här tog jag med ett Viltrox 33mm Objektiv på en Fuji X-T20

/Tobbe. 

  

Postat 2021-11-30 21:17 | Läst 676 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera