Den lugna Hobbyn

Ångra aldrig någonsin ett glas vin!

Jag är mannen som älskar att laga mat, grilla och njuta av livets goda. Jag skulle våga sticka ut hakan och säga att jag är riktigt bra på att laga mat, som min andra hobby kan man säga. Jag är noga och gör alltid mitt bästa och dessutom är det så roligt.

Att kunna ta ett glas vin en tisdag, onsdag eller en fredag eller en söndag, eller när man vill och andan faller på!  Särskilt blir det när jag lagar mat som är lite mer inspirerad eller när jag och min käraste lagar mat ihop. Det blir liksom inget vin till en sprödbakad torsk eller annan enklare mat som görs när barnen är hemma.  Men det är härligt att stå i köket, som en naturlig samlingsplats efter jobbet och prata om dagen som gått. 

Men så var jag hos företagshälsovården för ett tag sedan. Där fick jag skriftligt fylla i ett test på 50 frågor om mitt leverne. Den ena frågan var exakt så här: Har du någonsin ångrat att du drack alkohol? Jag funderade och mindes en gång när jag faktiskt hade misslyckats lite med maten, det blev inte alls så gott som jag hade tänkt mig. Men jag hade öppnat en flaska vin av finare sort. Det kan jag ångra tänkte jag. För det var ju faktiskt synd att jag öppnade den fina flaskan när maten blev som den blev. Så jag skrev JA, jag har ångrat att jag drack alkohol.

Oh holy shit, det skulle jag aldrig ångrat! För företagshälsovården drog igång den stora djungeltrumman, det skulle utredas och utvecklas varför jag hade ångrat vinet! Tydligen bedöms man i poäng när utredningen av svaren görs. Mitt JA, gjorde att jag fick väldigt låga poäng, som en hälsorisk. Sköterskan hade minst 30 frågor till om mitt lilla JA och hon tittade mig djupt i ögonen för att se om jag talade sanning.  Det slutade med att sköterskan frågade om jag inte kunde ångra mitt svar? För statistikens skull. Det gjorde jag och nu är jag fullt normal igen, enligt statistiken. Aldrig mer ska jag ångra att jag öppnade en flaska vin. 

Bilderna här tog jag med ett Viltrox 33mm Objektiv på en Fuji X-T20

/Tobbe. 

  

Postat 2021-11-30 21:17 | Läst 633 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En Mansförkyling.

Då har vintern även nått Skåne. I helgen blev det för första gången denna vintern ett tunt vitt täcke av snö på marken. 

Mysigt med snö till 1:a Advent kan man tycka, bara det att denna vinterns första mansförkylning infann sig samtidigt. Näsan rinner och jag nyser och hade faktiskt lite feber igår också. Ja, ni som är män här vet hur extremt jobbigt det kan vara. Idag fick jag också stanna hemma från jobb, eftersom ingen vill ha en snorpelle på sin arbetsplats. Jag gjorde ett Covid-test nu på morgonen också. Det var såklart negativt. Oftast har man inte Covid, oftast är det bara en förkylning. Sedan Covid kom och ställde till det har jag faktiskt behövt testa mig fyra gånger! 

I helgen som gick har jag och min käraste jul-pyntat. Jag har aldrig mött en kvinna som har mer julpynt än henne. Jag minns då vi beslutade oss för att bli sambos, jag fick en mindre chock när jag insåg att nu skulle allt hennes pynt få en plats i vårt gemensamma hem. Varje år ska alla lådor och säckar med tomtar och julpynt bäras ner från vinden. Det tar en hel arbetsdag att placera ut allt! Allt är nu på sin plats och jag kan säga att det känns ganska mysigt ändå. Mysigt när allt är framme ännu bättre när allt är tillbaka på vinden igen. 

Varför vill jag nu prata om detta? Jo, för vad gör man inte när man ändå är hemma och är sjuk? En Tomteexkursion hemma såklart, med rinnande näsa!

Här kommer några av tomtarna, i den miljö där jag fann dem. Fotograferade med ett manuellt Samyang 35mm objektiv och en Fuji X-T20.

/Tobbe

  

  

  

  

Postat 2021-11-29 11:13 | Läst 495 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera