Intressant, med den där nya tävlingen.

Imorgon drar en ny tävling igång här på Fotosidan. Det ska bli kul, jag ska försöka vara med från början. Jag har alltid gillat fototävlingar. Jag har varit med i många, flera utländska men jag har tyvärr aldrig vunnit något. Men några gånger har jag kommit ibland top 10 av typ 5000 bilder! Det är ju en vinst i sig tycker jag! Jag höll på länge med sidan GuruShots. Det var en kul sida med roliga tävlingar, men en nackdel var att man var tvungen att hålla sig aktiv hela tiden. Flera ggr om dagen var man tvungen att rösta på andras bilder för att ens egen bild skulle komma upp i flödet, så att andra tävlande fotografer skulle se den och rösta på den. Nu, med mitt nya jobb... Jag har inte 5 min över att rösta på bilder längre.  Jag minns på mitt förra jobb, då stod jag så många gånger om dagen vid hissen och väntade. Då åkte mobilen upp och jag kunde rösta fram mitt eget foto. Just den saken gjorde att intresset för alla andras foto blir liksom skit samma, jag bara tryckte och tryckte för att få upp populariteten på min egen bild. Tryckte man gilla på flera bilder i rad då fattade programmets dator att man bara försökte lyfta sin egen bild. Då blev det en varning! Aja baja... Så det blev till att vara lite listig, gilla några, scrolla lite, gilla några till, scrolla, gilla osv... För att lura systemet :-)

Sen var jag med på en sida som hette Photocrowd? Tror den hette så? Jag gillade upplägget bättre på den sidan. Där röstade man med värdet 1 till 3 för hur mycket man gillade bilderna. Gillade man inte den, då swajpade man bort bilden. Det fina var att alla bilder kom slumpvis till skärmen och man var bara tvungen att rösta 30 ggr totalt. Riktigt bra om man jämför med GuruShot. Nu har det gått ett år minst sedan jag tävlade i foto. 

Jag tycker att detta ska bli kul och ett sätt att komma ut och fotografera lite mer, att öppna ögonen och hålla utsikt efter något som skulle kunna bli ett bra bidrag. Det ska bli kul att fundera över de olika teman som varje tävlingsgren innebär. Som ett litet uppdrag kan man säga, rätt som det är dyker det upp. Jag tycker framför allt att det blir lite av en motivation att fotografera. Jag har massor av gamla bilder som är riktigt bra, men jag ska ta det till mig att försöka framställa en ny bild inför varje deltävling. 

Spännande och kul. Hoppas att det är många som tänker delta. 

/Tobias 

Inlagt 2022-05-24 21:22 | Läst 222 ggr. | Permalink