När man ser tillbaka...

Det är lite kul att se tillbaka i sitt bildarkiv, då kan jag hitta bilder som jag egentligen valt att inte fortsätta med. Men som egentligen är helt okej ändå. Vad är det som gör att man väljer vissa bilder och andra inte alls? Jag tycker framförallt att det känns direkt när bilden tas, att denna blev bra. Då är jag så inställd på att ta fram just den bilden när jag sätter mig vid datorn och tittar inte så noga på de andra. Jag tycker att det är viktigt att se tillbaka, det gör att man kan hitta gömda och bortglömda guldkorn. Här kommer några ur "andrasorteringen".

 

Imorgon är det Fredag! I helgen blir det fotografering i Malmö. 

Ha en trevlig helg! 

/Tobias

Inlagt 2022-05-05 22:36 | Läst 205 ggr. | Permalink
Så sant det du skriver. Precis som du så känner även jag när en bild blir lyckad och oftast är det när den precis blivit tagen. Fast det händer ju lite då och då att det inte alls blev det man först såg men men... Precis som du så blir fokuset att ta fram just dom bilderna som kändes bra direkt och andra faller liksom i skymundan. Många gånger när man sen tittar tillbaka så är det med lite andra ögon. Så kul och spännande! Många bilder behöver liksom ligga till sig lite.
Superfina bilder! Lycka till med fotograferingen i helgen.
Mvh Susanne
Svar från atlasen 2022-05-06 17:58
Hej Susanne. Sen utvecklas man ju också när man trimmar och fixar i redigeringen. Så nya möjligheter öppnas när man tittar på dem igen. Surt för mig för jag hade ett datorhaveri för ett tag sedan och då förlorade jag många bilder. Nu har jag sparat ner på en hårddisk istället för säkerhets skull. "Superfina bilder"!? Tack, det har nog ingen sagt till mig förut. Tack igen, ha en fin helg. :-)

/Tobias
Precis lite så är det med mig och det känns igen mycket.
Bra att gå igenom högen ibland.
Gillar din puffbild och serien
Trevlig helg
/N
Svar från atlasen 2022-05-06 17:51
Tack Nini. Puff bild? Är det hundrasen som kallas så? Fick till det rätt bra, det är inte en filmsimulering i kameran utan en som jag jobbat lite på i redigeringen.

/ Tobias
Erik Madsen 2022-05-06 20:50
Tobias - puffbilden är bilden som du lägger upp på "Bloggöversikten" Du kan välja vilken de ska vara när du laddar upp.
Vänliga hälsningar. Erik.
Hej Tobias.
Ibland kan ma hitta några bilder som man inte var så uppmärksam direkt på språng. Jag gillar också bäst din "puff bild" Här finns många fina och även några där det ser ut som att du har lekt med några simuleringar?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från atlasen 2022-05-06 21:08
Tjena Erik.
Ja, det är samma sim på alla bilder. Inte direkt från kameran denna gång. Men en som jag börjat jobba med i mitt redigeringsprogram. Kul det också att justera och fixa till något som man kan använda sen. Jag började med Luminar 3, sen 4 och nu har jag Luminar Ai. Hyfsat bra program.

/Tobias