Pizza

Vi har ett ställe i Lund som vi brukar besöka. Det är Alfredos pasta på Saluhallen. Det är en restaurang med riktiga italienare, som bryter på italienska och det pratas italienska i köket. Härligt, som en liten bit av Italien i Lund. Det är en rörlig restaurang som ligger i en av ingångarna till Saluhallen. Massor av folk passerar genom och många som stannar och köper en pizzaslice. En öl med klass till pizzan är inte fel, särskilt som de har Italiensk Peroniöl på tapp. Bästa sättet att få sin öl tycker jag. 

Hur som helst, fantastiskt att se pizzabagaren stå och slänga med degen som minst har en diameter på 80cm. Fattar inte hur han kan jonglera med degen med sån lätthet. Men det är kanske just det som gör pizzan så god? 

Jag tog denna bild med ett 85mm Viltrox objektiv. Ett objektiv som jag gillar att använda i stan. Men jag kunde önskat att jag hade ett annat objektiv till just denna bilden, 85 kommer lite för nära ibland. Här var det dessutom en bild i rörelse som jag inte hade förberett mig på. Upp med kameran bara och jag vet egentligen inte var focus hamnade. Men så här i efterhand blev det en rätt cool bild ändå. Har lagt på lite filmisk look i redigeringen och lite mer grynighet. Fast redan direkt från kameran hade jag valt max grynighet, men lite till är aldrig fel. 

/Tobias

Inlagt 2022-03-13 08:38 | Läst 293 ggr. | Permalink
Hej,
Bra att fler plåtar i Lund.
Bra bild med fart från vår fina Saluhall.
Lycka till
Bob
Svar från atlasen 2022-03-13 10:22
Tack Bob. Kan säga att när jag gick i Lund igår så var det ovanligt mycket människor utrustade med systemkameror. Kul att se att så många ändå vill bära med sig en riktig kamera och inte alltid använda sin mobil.
Inte för att jag vet något om den pizzan i Lund ( fick ett tips ifall jag reser) men nog är en riktigt god It pizza å en öl gott
Cool bild
Mvh N