Fotograf Elisabeth Johansson i Norrbotten

I bilder och ord från Norrland

Norgeresan avslutad

Åter hemma och återhämtningen pågår för fullt, eller rättare sagt uppladdning för arbete igen.
Nu är det två veckor sedan jag åkte iväg över till grannlandet Norge på semester med min minsta grabb, det blev en regnig resa men ändå många minnen över saker vi han göra på vår tur.

Vi stannade med husvagnen på ett antal ställen under resan över till Norge, Abosko.Björkliden, Riksgränsen innan vi sedan kom över till Norge och stannade en natt vid Rombaksfjorden.Tyvärr regnade det i princip hela vägen från Boden till Norge och den resan tog två dagar. Men vi han ändå ut och plocka både stenar och snäckor på vår resa ner mot Lofoten. 

När vi sedan dag tre kom ner till Lofoten stannade vi på en camping i Ørsvågvær, där bodde vi i tre dygn. Under tiden vi var i Norge hade vi två dagar med fint väder, vi han gå på tur runt campingen och åka ner till Henningsvaer en dag, sedan plockade vi snäckor och badade, ja sonen badade rättare sagt,inte jag. Men trots det dåliga vädret var det skönt komma bort ett tag så nu när man kommer hem uppskattar jag att jag tog mig tiden och åkte över, får göra om resan fler gånger och hoppas på bättre väder.

Här kommer några bilder från Lofoten samt en liten film jag gjort om vår resa, håll till godo.

/ Elisabeth


          

         

Kunde inte lägga in videon, så jag skickar en länk här under får ni gå in och titta på den på min YouTube kanal.

https://youtu.be/Mf3H-6rPF3o

Postat 2017-08-14 22:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Semester

Äntligen är det dags

Jag har semester från fredag den 28/7. Då skall jag packa en husvagn jag fått låna och bege mig ut på semester med en av mina söner.Var skall vi då bege oss tro?  Jo jag tar med min minsta son och åker upp till Lofoten.

Vi har suttit och tittar på platser vi skall besöka och vad vi skall göra på vår resa, så vi börjar med att stanna i Abisko och plocka stenar som jag skall göra smycken av kanske bada om vattnet känns skönt, sedan kanske vi stannar till i Björkliden och sover över där uppe, men det beror helt och hållet på hur trötta vi är.Skulle vi ha orken kvar så kanske vi fortsätter upp till Björnefjäll och stannar där för natten, men vi har ju all tid i världen så vi får se vad vi känner för att göra. Sedan på lördag bilar vi då vidare ner till Narvik där vi tänkte fiska lite samt plockar lite snäckor och musslor och  annat vi kommer på under tiden, därefter bilar vi upp och över till Lofoten där vårt äventyr fortsätter.

Vill ni följa oss på vår resa så kan ni göra det på

Privata Facebook:  
https://www.facebook.com/elisabeth.johansson.39
Företags Facebook:
https://www.facebook.com/Fotograf-Elisabeth-Johansson-269679399876789/
Instagram: 
https://www.instagram.com/fotografelisabeth/

På återseende
/ Elisabeth

Postat 2017-07-27 10:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fjällen är underbart

Underbart men kort 
Det fick jag erfara i helgen som var, jag åkte upp till Kvikkjokk i Lapplandsfjällen på lördagmorgonen kl 03.30  1/4-17, jag klev upp tidigt då jag ville hinna stanna efter vägen och fotografera utan att känna någon som helst press att måste upp och hämta ut nyckeln på turistanläggningen och sen bara vara ikring kvikkjokk och fotografera. Så jag besökte många ställen på min väg upp, körde upp till samtliga dammar efter vägen upp och fotograferade, tyvärr var det inte så mycket att se där, men jag ville inte gå miste om någonting så då fick det bli några avstickare också.

Jag möttes av en tråkig syn vid en bro, en död renkalv som låg intill broräcket, tyckte den såg märklig ut så jag stannade och gick fram mot den, mycket riktigt den saknade huvudet, just då gick många tankar genom MITT huvud.
Vem är så grym att man tar bort huvudet på renkalven, kan det ha varit en påkörning och för att inte visa vems ren det var så tar man huvudet? Kan det legat där ett tag så något djur (varg, järv) bitit av huvudet och släpat det med sig ? Ja oavsett så ville jag inte fotografera hela kroppen så det blev bara delar av den som ett minne hur grym världen kan vara även för djur. 


Jag möttes av många renar på min resa uppåt, de låg och vilade i dikeskanterna eller stod och åt från de mat de krafsat fram underifrån snön, de är fina djur. 
Närmade mig kvikkjokk och min hastighet låg ikring 60km/h som den gjort mest hela vägen upp, då får jag syn på en älgko som står ner mot sjön saggat, men vänta den har en kalv också som kom lunkandes genom skogen, älgkon reser ragg mot mig men jag slänger mig i snön med kameran i högsta hugg och börjar fotografera.

Älgkon blir lite less mig och börjar gå ner mot sjön när hon vänder på huvudet och där kommer ytterligare en kalv, så jag fick alltså se och fotografera en älgko med två kalvar . Jag beslutade att lämna de ifred och åkte vidare upp mot anläggningen för att checka in packa upp och äta middagen jag beställde dagen innan. 

Packade upp gick ut och fotograferade lite i området innan klockan blev 17.45 och jag var redo att inta den goda middagen med lite god sallad och dryck till, ja maten var helt fantastisk. Den bestod av
Renytterfilé med potatisgratäng, smörstekt portabellasvamp och rödvinssås samt två Eriksberg öl. Avslutade sedan kvällen med ett kaffe besöka hos en bekant som är bofast i kvikkjokk innan jag vid 22 tiden gick upp till 4-bädds rummet jag fick för mig själv.

           


På Söndag vaknade jag vid cirka kl 08.00 av att solen värmde in genom fönstret, så jag beslutade att klä mig och packa ihop mina pinaler för att bege mig ut på en fotopromenad mot fjällens fot. Promenaden tog cirka två timmar, jag vandrade genom skogen på skoterspår kors och tvärs innan jag insåg att jag faktiskt skulle bila hem också.
Så jag vände tillbaks mot bilen och begav mig hemåt vid kl 10.00 och var åter i Boden kl 13.30 
Vilken resa, underbar men kort, alldeles för kort. Men det är tur att det inte är längre bort än två tre timmar om man kör i ett.


         

Ha en underbar vår, för det skall jag ha.

/ Elisabeth  

Postat 2017-04-06 21:25 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ingenting är som väntans tider

Aurora moment

Ingenting är som väntans tider,  och helst inte när jag väntar på att dra igång med norrskensfotograferings kurserna.  Ja vad händer då?, jo då blir det blida,  mulet och regn. 

Så den vita marken bytts ut mot brun gräsmatta och kylan byts mot värme,  inte alls optimalt då jag vill ha ett litet täcke av snö som klär träden i skogarna och lite kyla så jag kan ta och göra upp en liten brasa där man kan sitta med en god kopp kaffe eller choklad samt grilla sig en liten kortbetalning och invänta norrskenet.  Men den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge är det någon som sagt,  så jag hoppas verkligen att detta gråa väder tar slut. 

Sedan har jag funderat på att göra en fotobok med bilder från några norrskensfotograferings turer jag gjort, för de verkar vara uppskatta av många på vårt jordklot, fast då kommer problemet,  vilka av alla mina bilder skall jag välja. Ja det där nog bli ett projekt över tid så jag får in rätt bilder i boken. 

Ha nu en bra vecka på er alla och hoppas ni får många fina fototimmar. 

/Elisabeth 

Postat 2016-11-21 17:57 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kall period

Så är sommaren förbi och hösten börjar både synas och kännas, vi har redan haft minusgrader här uppe i Norrbotten

Så snart är det bara ställa in motorcykeln och börja serva upp den inför nästa säsong. Sommaren har varit väldigt intensiv med många fotograferingar och trevliga möten så det kommer jag leva på under den kalla perioden som komma skall.

Sen kommer jag nu i höst/ vinter hålla fotokurser i norrskensfotografering för turister, detta är någonting jag ser fram emot och tränar inför, så jag skall absolut inte säga att jag är sysslolös för fem öre.
Sommaren har varit helt fantastisk med allt som kommit i min väg, jag är verkligen lyckligt lottad,
så tills vidare. Ha det bra så får vi hoppas det inte dröjer lika länge tills jag skriver nästa gång                             

                                                                   

/ Elisabeth

Postat 2016-08-29 09:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 13 Nästa