Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 178/En nakenstudie och lite funderingar kring analogt/digitalt.

Bilden togs digitalt med filmsimulering Acros. Naturligt ljus från ett fönster. I datorn har jag gett den en mjukare karaktär samt en lite varmare ton för att efterlikna gamla fina porträttpapper från mörkrummet. Lite kluven för att jag inte hann med att ta bilder analogt med film samtidigt. Men tiden var begränsad och jag gillar inte att hålla på med olika kameror/system samtidigt. Vill koncentrera mig helt på bilden och kompositionen. Dessutom blir resultatet med en hyfsat skaplig digital systemkamera idag (på ganska höga ASA dessutom) ungefär samma som analogt mellanformat. Ingen idé att strula med olika system och tekniker då, som jag ser det. För min del kommer jag nog sälja min stora analoga Pentax 67 med 5 fasta objektiv, och behålla enbart min Yashica Mat 124G i mellanformat. Den räcker för mina behov. Har flera småbildare dessutom, som ju är min melodi vad gäller analogt och lite mera vardags spontanbilder med ett "råare" uttryck. I motsats till den här typen av bilder där jag vill ha en finare återgivning, och då väljer jag hellre digitalt. Precis som när det gäller färg.//

Inlagt 2017-10-09 19:49 | Läst 1363 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Nils.
Jeg har ingen erfaring med portrætfotografering, nøgenstudier, analogfotografering, mellemformat o.s.v.
En ting kan jeg dog se - en sød og naturlig model.
Mvh. Erik.
PS: Alle billeder her på FS er digitale og jpg.
Svar från Nils Bergqvist 2017-10-09 20:02
Tack för kommentaren! Jo naturlig och inte tillgjord, helt rätt så uppfattade jag det också. Har heller inte speciellt stor erfarenhet av varken porträtt eller nakenstudier, men kul att slänga sig in i och prova på sånt man inte gjort förut.
Håller med Erik med betoning på naturlig. Snygg söt tjej och fint fotat.
Sten
Svar från Nils Bergqvist 2017-10-10 08:07
Tack för det! Är som sagt helt oerfaren vad gäller detta, och hoppas kunna få tillfälle att göra mera, och helst utveckla något på mitt eget sätt. Behöver lära mera både vad gäller ljussättning, arrangemang och efterarbete. Vet hur jag vill ha det men måste lära mera för att komma dit. Detta är första försöken.