Nystart med bloggande på fotosidan från hösten 2013. Dessförinnan relativt inaktiv sedan våren 2012. Rensade då bort allt från mitt tidigare medlemskap som startade 2003. Här kommer fortsättningen. Men vänta dig inte dagliga blog-poster, det har jag inte tid med.

EMAKS BETRAKTELSER 179/Bildarbetet går vidare - och man man lär sig av sina barn...

Bilden från förra blogposten har nu kommit ett steg vidare, och kanske till något som liknar det jag vill åstadkomma? Gick ju fint att ladda ner diverse gamla pappersbakgrunder från  webben, och sen visade sonen mig hur jag skulle göra för att sätta ihop en av dom på ett bra sätt med bilden ifråga. Resultatet blev så här och nu börjar det kännas som jag lärt mig något. Lite struktur och ton som man kan få vid lith-kopiering i mörkrummet, fast här har man ju en helt annan kontroll på processen.//

Inlagt 2017-10-10 22:15 | Läst 1164 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker absolut att du lyckats med den här bilden. Den har en bra känsla och jag gillar strukturen. Bra jobbat!
Morgan
Svar från Nils Bergqvist 2017-10-10 22:41
Kul att du tycker det, tack! Gillar också känslan och strukturen den fick.
Tänker på Goodwin när jag ser din fina bild!

/Stephen
Svar från Nils Bergqvist 2017-10-10 23:20
Har du rätt i, gillar hans fotogravyrer, har en av dom som skärmbild på IPhonen. Vill försöka få liknande stuk på mina egna, fast i datorn.
Den förra i första blogposten blev riktigt bra tycker jag men den här tycker jag nog ser lite konstig ut. varför inte jobba med bakgrund och ljus vid fotograferingen för att sedan lägga in toner och struktur och annat för att skapa just den känslan av lithkopiering du vill ha. Finns många fina bakgrunder på marknaden.
😎
Svar från Nils Bergqvist 2017-10-11 17:43
Tack för dina synpunkter! Tyvärr hade vi inte tillgång till studio här, så de bakgrunder som fanns blev dom som blev. On location photo i ett vanligt sovrum med vita väggar. Har planer på att försöka hyra in mig nånstans där det finns bakgrunder att välja på nästa gång, alt anamma ditt förslag med att skaffa själv och kanske sätta upp där fotograferingen kan ske. Har ju fin ljusutrustning, men den användes inte här, då ljuset från fönstret föll så fint. Lith-kopieringskänsla är inte nödvändigt, här blev det mera likt fotgravyr med det gamla papperets struktur.
präntare 2017-10-11 17:54
Kanske du känner till det, men en länk till ett företag som gör handmålade fotobakgrunder.
http://www.gravitybackdrops.com/
😀
Svar från Nils Bergqvist 2017-10-11 21:47
Fina, tack för tipset!