Allt möjligt.

New York i april

Grävde lite i arkivet nu i det trista vädret och hittade ett gäng bilder från en jobbresa till USA år 2017. Resan hem utgick ifrån New York och vi övernattade på Manhattan. Önskade jag haft flera dagar i staden och att det var lite mer sommarväder. Fin stad med mycket kul att se och göra.

Några bilder blev fångade.

Frihetsgudinnan

.

Manhattan

.

One world trade center.

.

New York Stock Exchange på Wallstreet.

Ett besök i Central Park som är ett fint grönområde på Manhattan. Lite trist väder och att det var på vårkanten gör parken kanske lite tråkig men det går att tänka sig vad fin parken är när det är sommar och grönska. Den bjöd på lite djurliv också förutom alla människor.

.

En vandringstrast (American robin).

.

Bow bridge.

.

Grå ekorre. (Eastern grey squirrel)

.

.

En blåskrika. (Blue jay)

.

På kvällen gick vi och såg på baseball. Eller brännboll som jag kallade det. Det var svårt att ha koll på vilket lag som gjorde poäng och ledde matchen men det var en kul upplevelse.

.

.

.

.

.

Times square.

.

.

.

.

Grand central terminal.

.

Dags att börja tänka på lite sömn inför hemresan.

.

Inlagt 2019-03-19 00:10 | Läst 2167 ggr. | Permalink
En fin blandning bilder, nattbilder och även några vackra fåglar hittade du :). När jag såg vandringstrasten så tänkte jag att han saknar nog sitt tele på resan men närbilden på frihetsgudinnan och sportarenan visar ändå att du måste haft något tele med.
Svar från sears 2019-03-19 07:10
Ja några fåglar kunde inte undgå en intresserad :)
Stämmer förutom en 10-24mm DX så hade jag också med en 70-200mm.
Tack så mycket Peter!

MvH
Johnny
Trevligt! Jag har egentligen slutat att resa sen 12 år tillbaks, har svårt att 'försvara' det klimatmässigt numera, dessutom är det nästan alltid för varmt.. Men New York har ändå alltid lockat en del, det är något speciellt på något sätt.. men jag tror ändå att det inte blir av för mig, och sedan Trumpen tog över så känns det helt ointressant.. Då är det också känslan att veta att hälften av USA:s innevånare röstade fram den här presidenten.. och dessa människor tycks fortsätta tycka att han är bra.. det avskräcker mig egentligen helt från att resa dit! Fina bilder här!
Hälsn!
Svar från sears 2019-03-19 19:08
Ja New York tror jag skulle passa dig som handsken med gatufotograferandet annars.
Tack ska du ha Jan!

MvH
Johnny
Trevligt att få andra runt i New York med dig och din kamera.
Har aldrig varit dit, så det var kul att få se och att det även finns lite djur i den stora staden.
Likheten mellan brännboll och baseboll är ganska slående, fast reglerna i det senare är ganska obegripliga för mig. Minns att jag hade en lärare när jag gick i trean som försökte få oss ungar att begripa reglerna och gjorde tappra försök att lära oss dem. Vi hade aldrig hört talas om det spelet och sprang nog mest runt och tyckte att brännboll dög till oss. Då på sent 50-tal visste knappt var Amerika var för något heller och engelska hade vi inte börjat läsa ännu. "Yes box allright" var det vi trodde var engelska då. Har ibland undrat var vi fick det uttrycket ifrån och i dag kom jag på att man kan ju googla och hittade förklaringen. https://www.corren.se/kultur-noje/sprakspalten/yes-box-allright-ett-gammalt-skamt-6401816.aspx
Svar från sears 2019-03-19 19:11
Ja det är speciella regler och poängräkning helt klart. Haha roligt med "Yes box allright" det har jag hört mycket i min ungdom. Tack för länk.
Tack så jättemycket Margareta!

MvH
Johnny