Allt möjligt.

Fredag!

Äntligen fredag! Och fint väder lovas i helgen. I morgon ska jag få min 3:e dos corona vaccin. Får se hur man reagerar men det blir en utfärd innan i alla fall så man hinner få lite avkoppling i naturen. Trevlig helg!

.

Sveriges nationalfågel koltrasten.

.

Inlagt 2022-01-21 10:10 | Läst 1647 ggr. | Permalink
Trevlig helg Johnny! Jag har fått min tredje dos och kände ingenting, sambon blev lite hängig men inte alls så kraftig reaktion som de två första sprutorna då kan fick rejält med feber.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2022-01-24 14:52
Jag blev också lite hängig bara och reagerade även kraftigt på sprutorna innan. Skönt.
Tack Lena!

MvH
Johnny
Det blir nog tid till fotografering också, den tredje sprutan gav nästan inga biverkningar alls för mig
Svar från sears 2022-01-24 14:53
Ja det blev inte så mycket reaktion denna gången för mig heller. Skönt.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Det är inte konstigt att den valts till nationalfågel, vem sjunger vackrare än den. Själv tycker jag att rödvingetrasten är lite vackrare men sången ligger långt efter koltrastens. Det är ett fint porträtt du tagit på den.
Min yngsta dotter har mått dåligt några dagar och igår konstaterades covid. Hon känner sig ändå lite bättre idag. Själv tar jag tredje nästa månad.
Sten
Svar från sears 2022-01-24 14:59
De är fina på sina olika sätt och helt klart har koltrasten vackrare sång.
Stor spridning nu på covid, tur man har skydd mot allvarlig sjukdom. Värre för de ovaccinerade nötterna...
Tack Sten!

MvH
Johnny
Nu börjar det gå åt rätt håll, sakta men säkert.
Tidigt i morse, i mörker och nordanvindar så snön yrde, då sjöng dom små för fullt uppe i björkarna när jag klev ur bilen på jobbet. Snacka om optimister :-)
Fin bild på Kolis.
Tog min tredje i veckan, inga känningar alls.
Ing-Marie
Svar från sears 2022-01-24 15:02
Haha vilka optimister :) Blev lite trött bara av sprutan denna gång.
Tack Ing-Marie!

MvH
Johnny
Hej Johnny. Fint porträtt av "Solsorten" som sitter och "skutter" sig i kylan.
Jag röstade också på "Solsorten" som dansk nationalfågel. Till min stora förvåning kunde jag göra samma sak på den som en svensk nationalfåge !l! Det blev Knobsvanen här i DK. Det var nog helt OK också - H.C. Andersens saga om "Den fula ankungen, som förvandlades till en vacker svan".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från sears 2022-01-24 15:05
Knölsvanen är vacker den också. I Sverige skulle jag nog rösta på blåmejse nästa gång. Färgerna passar så fint in. Tack Erik!

MvH
Johnny
Det blir bra med sprutan!
Snygg bild på koltrasten :-)
Hälsningar Halina
Svar från sears 2022-01-24 15:06
Känns bra att ha fyllt på skyddet lite extra igen.
Tack Halina!

MvH
Johnny
Vårsjungande Koltrastar hörde jag redan i december, det är nog normalt här.. kanske stadens ljus triggar dom? Det är likadant varje år som jag minns.. 5 dar efter min första vaccindos fick jag Covid 19, den 21:a april förra året.. Troligen blev jag smittad samma dag som jag fick min första dos (16 april), sen hann det gå 5 dagar innan den bröt ut! Det var en 'rejäl' sjukdom i 14 dar men ingen sjukvård behövdes.. 7 veckor efter det 1:a vaccinet fick jag den andra dosen, och hade feber då i drygt ett halvt dygn. Troligen beroende på att immunförsvaret gick igång, och det kändes bara bra! 3:e dosen fick jag i november och då gick immunförsvaret igång igen med feber i ett dygn som resultat.. Så det känns som immunförsvaret är 'på topp', och hade jag inte fått någon reaktion på vaccinet så hade jag nog känt mig lite orolig.. Men om jag ändå får 'Omikron' det får tiden utvisa den är annorlunda, men troligen blir man inte speciellt sjuk! Det är värre för 'antivaxarna' dom ligger risigt till..
Hälsn!
Svar från sears 2022-01-24 15:12
Ojdå vad skönt att det gick bra för dig och att du slapp sjukhus! Jag har också reagerat med feber tidigare. Denna gång var jag bara lite trött i kroppen.
Tack Jan!

MvH
Johnny