Allt möjligt.

Norrsken i Stockholm igen

Igår fick jag ett sent tips på att norrsken dansade över himlen i mina trakter. Normalt är det ganska ovanligt men nu har det inträffat flertal gånger på kort tid.

Jag tog kameran med stativ och kastade mig i bilen och körde till en halvmörk väg i anslutning till hemmet. Klockan är ca 20:30 och jag kan se norrsken på himlen när jag parkerar. Vackert! Tar en bild innan det försvinner och åker nöjd hemåt igen. Hörde dock idag att det smällde till rejält både kl 21:30 och 23:30. Kul!

.

.

Inlagt 2022-02-11 10:07 | Läst 1503 ggr. | Permalink
Åh vad fint..å extra roligt att de vill sig så långt ner fler gånger
Haft nattvakt å kunde skåda och fota lite
Mvh N
Svar från sears 2022-02-14 13:02
Ja det är riktigt kul att det syns så långt ner. Såg att du också varit ute.
Tack Nini!

MvH
Johnny
Kul, det blev bra! Hörde också att det kanske var på gång, men det syntes inte riktigt från mig.. (balkongen). Jag spanade sista gången 10 minuter innan midnatt, möjligen fanns det nått knappt synligt grönt svagt sken utan 'strimmor' så jag gick och la mig.. När jag fotade norrsken i januari så syntes det extremt bra, troligen var det också högre upp på himlen då! Ser jag norrsken från balkongen så är jag beredd att trava upp på 'Tantoberget' nära mig, då får man stadens silhuett i underkant på bilden, det skulle kunna bli fint!
niniz 2022-02-11 13:31
Norrsken varierar i styrka pulserar å ändrar sig ofta snabbt och syntes och fotades ända ner i Skåne. Men lätt att missa ändå
VH N
Svar från sears 2022-02-14 13:04
Kan nog bli riktigt fint från Tantoberget och utsikt över Stockholm. Lycka till nästa gång.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Grattis! Jag var på väg ut i går kväll men ändrade mej då jag inte kunde se något hemifrån tomten. Jag skulle förstås ha tagit bilen och kört ut på någon mindre väg. Det här var ju riktigt tjusigt.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2022-02-14 13:06
Det kan löna sig att åka iväg en sväng. Jag skulle upp tidigt så det blev en kort men lyckad stund.
Tack Lena!

MvH
Johnny
Vackert, jo igår var det nere t.o.m till Öland, denna gången kände jag till det men såg inget. Var kanske för optimist att se något hemifrån när jag har Helsingborg norr om mig. Hoppas att det kan dyka upp till våren då vi är på kolonin
Svar från sears 2022-02-14 13:10
Vet inte hur det brukar vara där nere men här i Stockholm syntes det förvånadsvärt bra även med kringliggande ljusföroreningar. Lycka till nästa gång.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Blev ju ett trevligt möte..
HaD/Gunte
Svar från sears 2022-02-14 13:11
Ja en kort men lyckad stund blev det.
Tack Gunte!

MvH
Johnny