Allt möjligt.

Lördagmorgon bland vassen

I morse blev det en liten efterlängtad tur ut i naturen. Till en plats jag valt ut kvällen innan. På denna plats hade man sett törnskator i veckan. En art jag ännu inte har på min artlista. Bra kombination att få komma ut i naturen för lite återhämtning och samtidigt få chans på ett nytt kryss. Även fast vädret var gråtrist och lite regn som föll ner så blev det en härlig morgon med ett gott morgonkaffe ute i det fria.

Några bilder blev fångade.

.

En morgonpigg sävsparv fanns på platsen när jag anlände.

.

Fin miljö att vara i och koppla av.

.

Jag såg några fotografer på platsen som jag gjorde sällskap med. De var där för att få se och fota blåhake som sträcker genom Sverige nu. Van som man blivit med åren så håller man ett öga på den nära omgivningen också. Här har två blåhakar landat på ett par meters håll mellan oss fotografer och de tittar lite nyfiket en kort stund innan de drar vidare.

.

Törnskatan då. Ja den hittade jag i kikaren på avstånd. Beskär man bilden hårt så blir det ett nytt fotokryss. Jag åkte nöjd och belåten hemåt.

.

Inlagt 2022-09-03 20:50 | Läst 806 ggr. | Permalink
Grattis till törnskatan och jag är förvånad att du inte hade den i din "samling". Blåhaken är bra mycket vassare här men så är det ju ofta. Det blir sällan som man tänkt sej, men om man inte åker ut får man garanterat inte se någonting. Jag har inte lyckats få en varfågel på bild ännu...vi får se hur lång tid det tar.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2022-09-05 09:52
Törnskatan har jag endast en raritet som heter rödhuvad törnskata. Den mer vanliga har jag ej haft tidigare. Blåhaken var en bonus. Den är vacker. Någon gång ska jag åka mot fjällen och få den i sin vackra häckningsdräkt. Alltid kul med lite mål. Tack Lena!

MvH
Johnny
Grattis till nytt X. Är törnskatan mer sällan där uppe? Jag ser den ju inte ofta men jag ser den ibland här nere. Va fint med blåhake som bonus. Hur går det förresten med ditt lodjursprojekt, det har man hört så mycket om
Svar från sears 2022-09-05 10:03
Inte så vanlig i mina trakter. Ingen dussinfågel i alla fall. Är nog mer vanlig i södra Sverige. Blåhaken var en rolig och fin bonus. Det har gått hyffsat med lodjursprojektet. Jag tror jag hittat på ett lodjursstråk i vintras. Ska börja kolla lite igen under hösten. Att få den på bild själv hållande i kameran är nog långt bort ännu tyvärr. Dock har jag bättrat på chanserna betydligt att få se ett vilt lodjur och även förhoppningsvis få bild på den också genom att besöka Andalusien i Spanien under panterlons parningstid. En arrangerad resa med Wildnaturefotoresor i januari. Tack Peter!

MvH
Johnny
Grattis till x!!
Härlig morgonutflykt
Tror inte jag heller har den än men kanske i så fall väldigt suddigt långt bort på nån bild från Bohuslän men för mig räknas inte det :).
Varfågel har jag dock som Lena nämde
Fint med blåhakarna.
Mvh N
Svar från sears 2022-09-05 10:06
Väldigt härlig tur. Har inte varit ute på länge faktiskt så det var extra härligt. Blåhakarna var en väldigt trevlig bonus. Varfågeln har jag också sedan tidigare.
Tack Nini!

MvH
Johnny
Vilken upplevelse och skoj med ett nytt kryss ju, blåhaken verkar också vara en vacker art. Jag har inte sett någon live men din bild på den här visar ju hur fin den är. -Härlig dag!
Svar från sears 2022-09-05 10:14
Blåhaken är en mycket vacker fågel. Helst kring maj månad under häckning när de har sin extra kraftigt blåa färg.
Tack så mycket Morgan!

MvH
Johnny
En törnskata är en törnskata! En seger att få en bild. Väldigt läcker bild på blåhaken, art, färger, komposition. Och kaveldunets lugn.
Svar från sears 2022-09-05 10:15
Så är det. Stort tack Stefan!

MvH
Johnny