Allt möjligt.

Fotomässan 2022

Efter långt uppehåll och framflyttad i omgångar så blev den äntligen av fotomässan. Alltid ett kul besök och lite av höjdpunkt på året att få klämma på massa fotoprylar och titta på fina bilder samt lyssna på intressanta föredrag. I år var det dessutom ett par andra mässor på samma ställe som du också kunde besöka med fotomässans biljett.

På det stora hela så var det en lyckad mässa tycker jag. Saknade en hel del aktörer men väldigt intressanta föredrag och tillräckligt med fotoprylar att klämma på.

Ett gäng bilder blev fångade. Alla bilder är fotade med Nikon Z fc & 28mm förutom de två sista bilderna där jag tog fram Nikon Z9 & 70-200mm en stund.

.

Det första man ser efter biljettkassorna så att man hittar rätt.

.

Många fina bilder att titta på. Ett och annat namn bakom bilden känner man också igen. Som här tex den översta bilden tagen av en annan bloggare på fotosidan nämligen Margareta Cortés. Fin bild Margareta!

.

Olympus var väldigt tydliga med att deras vädertätning är den bästa.

.

Nikon hade allt det senaste på plats samt experterna på grejerna. Gratis sensor rengöring fick man också och de hade ett stort område med deras Nikon School där tex Ricci från Riccitalks och våran svenska toppfotograf inom porträtt Therese Asplund höll genomgångar.

.

Therese Asplund in action på Nikon School.

.

Om olyckan var framme så var det nära till ambulansen.

.

Helen Sloan stillbildsfotograf för inspelningarna av Game of Thrones serien. Vi fick följa med på hur hon jobbar och hennes resa under de 11 år som serien har funnits. Ett mycket intressant föredrag och fantastiska bilder från inspelningsplatser och på skådespelarna/karaktärerna i tv serien.

.

.

.

Hej Mamma det är jag.

.

Folkvimmel.

.

En annan mycket intressant fotograf att lyssna på var Steve Winter som jobbat 28år som fotograf för National Geographics med inriktning på de stora kattdjuren. Ett imponerande arbete han också gör för att artskydda de stora kattdjuren som tex tigern.

.

De här solbrända herrarna har precis tävlat om pokaler och medaljer inne på Fitnessfestivalen som är en mässa med inriktning på träning i alla dess former. Under mässan arrangerades det också SM tävlingar i olika discipliner.

.

Här får en sandsäck sig en omgång.

.

Här tävlas det i någon form av uthållighet. Sa vi mjölksyra.

.

I en annan del av mässhallen höll kampsportsfestivalen till. Här visades det upp olika former av kampsport samt så tävlades det också i dessa.

.

Här boxades och sparkades det en hel del och vissa gånger hjälpte inte skydden så mycket.

.

Här tävlades det i Kendo. Tur det inte var riktiga svärd.

.

Här visar en person upp sina färdigheter inom Shaolin Kung Fu för ett gäng domare.

.

Mycket trevlig och rolig lördag. Man fick även lite motion på köpet. Hoppas nu att fotomässan återkommer igen som vanligt nästa år!

Inlagt 2022-12-04 18:44 | Läst 985 ggr. | Permalink
Kul att du visar.
Jag hade planerat att åka till fotomässan i år, tänkte trotsa min rygg som strejkar helt och hållet. Men en viss virusbassilusk ville något helt annat.
Lite ironiskt eftersom jag tagit influensavaccinet i år, första gången på många år och naturligtvis så slår influensan till just det året och däckar mig totalt.
Så stort tack för att du visar bilder därifrån, jag har visst tre bilder med i år.
Svar från sears 2022-12-06 09:23
Typiskt! Då kan det vara lite extra kul med lite bilder därifrån kan jag tänka mig. Jag såg säkert dina andra bilder också men jag fastnade lite extra för denna och det var kul att se ditt namn på den.
Tack Margareta!

MvH
Johnny
Fint dokumenterat från mässan. Jag var på mässorna när de gick i Göteborg och Köpenhamn men Stockholm är lite för avlägset iaf i denna årstid
Svar från sears 2022-12-06 09:26
Ja det förstår jag. Det var heller inte "full storlek" denna gång.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Det verkar som att det var mer drag och mer folk på lördagen. Jag var där på söndag och det var en mycket avslagen och blek mässa jämfört med tidigare år. Visst var det intressanta föredrag t ex Helen Sloan mfl men det var väldigt lite folk och betydligt färre utställare. Du fick också se en del coola saker på fitnessmässan som definitivt var över när jag klev i på söndagseftermiddagen.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2022-12-06 09:30
Ja det var nog mest drag på lördagen. Vi fotade en hel del inne på kampsportsfestivalen. Det pågick tävlingar i allt möjligt där hela dagen. Väldigt kul med lite annorlunda motiv. Ja jag saknade också en hel del men blev rätt så nöjd ändå. Hade jag åkt långväga så hade jag nog blivit lite besviken.
Tack Lena!

MvH
Johnny
Fina bilder från mässan! Jag var där på lördagen och det jag tycker var behållningen var utställningarna och en del föredrag som jag gick på. Däremot var jag besviken på utbudet av handlare, tidigare har ju de flesta stora kameratillverkare och en hel del säljare av tillbehör varit med. Och framförallt saknade jag fotoböckerna, tidigare har jag kunnat fynda/hitta bra böcker på mässan.

Sedan tänkte jag lämna in min Fuji x-e1 på sensorrengöring och översyn. Men först ville de inte ta emot den eftersom det satt ett 7Artisansobjektiv på den, det skulle prompt vara ett Fujiobjektiv. Jag hade inget kamerahuslock och inte de heller men efter lite dividerande (tjat) så tog de i alla fall emot kameran med det "farliga" objektivet och den blev servad.
//Anders
Svar från sears 2022-12-06 09:34
Håller med jag saknade en hel del handlare och framför allt aktörer inom ekoturismen. Haha det var ett lustigt mottagande av Fuji. Skönt det ordnade sig.
Tack Anders!

MvH
Johnny
Trevlig blogg! Kul att se Margarets bild f.f.a. Prenumererade på NG i ett antal år, imponerande bilder, och artiklar. Fotograferade kampsportuppvisning några år i Markaryd (mest för att deltagarna skulle ha lite bildminnen), lite utmanande ljus där, men det gick.
Svar från sears 2022-12-06 09:35
Kampsportarna var väldigt kul att kika på och fota. Speciellt Kung fu delen och deras uppvisningar. Väldigt häftigt.Tack Stefan!

MvH
Johnny