Allt möjligt.

Baltimoretrupialen i Skåne

Det är få fågelintresserade som har missat att det just nu finns en väldigt exotisk fågel i den lilla byn Förslöv utanför Båstad. Det är första gången någonsin som Sverige får besök av en baltimoretrupial.

Den hör hemma på andra sidan Atlanten där den häckar i Nordamerika och flyttar sedan söderut över vintern till Centralamerika.

Och det är från just Centralamerika jag visar bilderna på den. Dessa har jag tagit vid ett trevligt litet café uppe i bergen när jag besökte Costa Rica för ett par år sedan.

.

En vacker fågel.

.

Färggrann och lyser verkligen upp.

.

Den gillar banan.

.

Väldigt gemytligt café som låg uppe bland bergen. Trevligt att sitta och dricka kaffe eller käka en bit mat och fotografera färggranna fåglar i deras trädgård.

.

.

Eller bara njuta av den vackra utsikten.

.

Inlagt 2022-12-20 11:39 | Läst 851 ggr. | Permalink
Vackert, den ser bättre ut på dina bilder än de jag sett på AP, den verkar vara mer blek här, kanske den inte ha år fått någon sol 🌞 här hos oss. Hade jag inte tagit fel på dag så hade jag varit där Jag pratade med en skådare på fredag morgon i Stureholm, som precis kom därifrån,, då jag trodde jag det var torsdag så jag tänkte jag tar det i morgon innan helgen, men så var det ju inte utan det blev ju helg med några hundra skådare där. Nu är det regn och dimma så jag vet inte, men den är ju fortfarande kvar. Stannar troligen så längre den får mat. Försäljning i Förslöv går ju fint, de tar 100:- för parkeringsplatsen, hur mycket de tar för korven vet jag inte men de hade sålt några hundra korvar på lördagen. Det är troligen den största kändis som varit i Förslöv, fastän jag inte bor långt därifrån så visste jag inte vart det låg
Svar från sears 2022-12-21 19:40
Haha ja så är det nog :) Jag tycker du ska åka förbi en sväng om du har möjlighet det är väldigt unikt. Den hoppar runt bland några matningar i trädgårdarna där och det finns säkert alltid någon på plats som har koll för stunden vart den är. Ja jag läste att det var en lokal idrottsförening som hade sålt 400 korv en av dagarna. Det blir nog en fin slant till ungdomarna innan det här är över :) Jag nöjer mig mitt möte med den i Costa Rica.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Det var en väldigt vacker fågel och jag hade inte alls koll på att det råkade vara en i Skåne. För långt bort i alla fall. Det ser väldigt trevligt ut på caféet och jag inser att jag skulle trivas där bland de exotiska fåglarna. Costa Rica står på önskelistan.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2022-12-21 19:43
Ja det finns lite annorlunda fåglar i trädgårdarna där borta :) Du skulle stortrivas. Förutom den exotiska naturen så är det trevligt folk och god mat där. Du får väl göra en avstickare nästa gång du åker över och hälsar på släkten.
Tack Lena!

MvH
Johnny
Grann fågel verkligen, sån kunde vi ha fler av..Rätt så ok utsikt..
HaD/Gunte..
Svar från sears 2022-12-21 19:44
Ja det vore trevligt med lite extra färg bland frömatarna till vardags :)
Tack Gunte!

MvH
Johnny
Ingen dålig plats det där. Fågeln ser ut att ha en näbb för allätare.