Allt möjligt.

Buffel bebis

Nu har det blivit ett tillskott ute på Fysingens naturreservat. Här är en liten en som är bara ett par dagar gammal. Det är en av vattenbufflarna Maud och Ellen som jag bloggat om tidigare som nu kalvat. Det är Ellen som har fått en liten kille. Om ca 9-10 dagar väntas också Maud att få en liten. Kul!

Några bilder blev fångade.

.

Det är mycket vila och mamma vakar tryggt.

.

Fler är nyfikna på den "nya".

.

Här är lilla jag.

.

Mycket ompysslande.

.

Snart skuttar jag omkring.

.

Inlagt 2020-09-04 11:53 | Läst 1452 ggr. | Permalink
Kul, blev nyfiken så jag läste på lite. Det stod däremot inte om de kan vara ute om vintern, troligen inte, så de har nog något stall de kan vara i gissar jag

https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/om-oss/pressrum/nyheter/nyheter---stockholm/2020-05-15-betande-vattenbufflar-ska-framja-biologisk-mangfald-vid-sjon-fysingen.html
Svar från sears 2020-09-05 18:29
Visst är det kul! Jo de klarar av väldigt kyliga förhållanden tydligen. Just dessa kommer nog vara inomhus gissar jag på. Tack Peter!

MvH
Johnny
OJ så fin! Vilka stora öron den verkar ha på puffbilden. De kommer sent på säsongen. Jobbigt med trådarna när man vill fota. Nästan alltid ett problem när det gäller djur i hagar.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-09-05 18:32
Ja så kanske det är men tidpunkten. Ja det blir lite synd på trådarna. Hade hoppats på att få dem lite längre bort så man kunde fota över tråden men icke. Om 9-10 dagar är det dags för kalvning igen. 31/8 fick Ellen sin och Maud blev betäckt 2v senare. Kul.
Tack Lena!

MvH
Johnny
Vad kul med nytillskott i reservatet :)
Så söt liten parvel, än så länge iaf hehe :)
Svar från sears 2020-09-05 18:33
Ja det är riktigt kul. Duktiga är de för reservatet också.
Tack Joakim!

MvH
Johnny