Allt möjligt.

Den unga staren

Jag kände inte igen fågeln först när den landade på en stolpe vid ängen. De vita prickarna mot det svarta fick mig att tänka på staren. Jag fick faktiskt slå upp i min fågelguide för att bli helt säker. Det är första gången jag ser en ungfågel av staren. Det bruna är verkligen en kontrast mot hur den ser ut som vuxen. Fin är den och finare kommer den bli.

Några bilder blev fångade.

.

.

.

Inlagt 2019-08-12 08:33 | Läst 1417 ggr. | Permalink
Bra bilder! Håller med att dom kan vara lite knepiga när man ser dom.. dom verkar likna unga Rosenstarar också.. skillnaden tycks bl.a. vara att en ung Rosenstare har gula näbbsidor medans den vanliga Staren har mörka näbbsidor som i dina bilder! Själv har jag bara sett vuxna Rosenstarar vid två tillfällen, och dom tar man inte miste på.. det har varit på våren i flyttider på Öland, sedda bland vanliga Starar.
Hälsn!
Svar från sears 2019-08-13 08:00
Ja det var inte lätt vid tillfället. Intressant info om rosenstaren.
Tack så mycket Jan!

MvH
Johnny