Allt möjligt.

Eget skafferi

Nu har en av årets ekorrar hittat till skafferiet. Den verkar också veta att nötterna ligger tryggt kvar där och tömmer inte mataren som förra årets ekorrar gjorde. Den kanske förstår att här ligger de ifred och det går bra att ta sig en smakbit ibland när det behövs.

Härom dagen hittade jag också ett fint fågelbad som jag placerat vid matningen. Vatten behöver också drickas emellanåt och kanske ett dopp också ibland men det har jag inte sett ännu.

Några bilder blev fångade.

.

Vad har vi för gott här idag?

.

Mmm favoriten hasselnötter igen.

.

Den mindre hackspetten syntes till igen.

.

Här provar en yngre blåmes nya badet och kanske försöker säga några ord till dekorationsfåglarna.

.

Inlagt 2020-08-26 12:52 | Läst 693 ggr. | Permalink
He he, kul! Du har nog fått en del polare där.. :-)
Hälsn!
Svar från sears 2020-08-28 13:54
Japp de har det bra :)
Tack Jan!

MvH
Johnny
Fin serie. Kul med matlådan, ska ta och bygga en sådan. Knäcker du nötterna eller låter du ekorrarna ta det jobbet? Fin bild på mindre hackspett och en kul bild på blåmesen, många ungar ute nu på egen hand, på kolonin var det en blåmesunge som dök in i fjärilsbusken och tog en av våra fjärilar, de har inget hyfs de små
Svar från sears 2020-08-28 14:00
Jag köpte min på granngården. Den heter ekorrmatare och har ett plexiglas på framsidan så nötterna syns. Jag kör med skalade hasselnötter men det funkar nog med vanliga också. Jag hade också tankar på att bygga en men blev lat och sedan kostade den "bara" 129kr.
Det är ett bra komplement till den vanliga fågelmatningen. Nu får fåglarna vara ifred och mina fågelmatare är hela. Tack Peter!

MvH
Johnny
Första bilden är ju toppenfin! Den vet hur man ska hitta godsakerna så nu är pressen extra stor att du ska fylla på hela vintern. Våra ekorrar förstod aldrig hur deras egen matlåda fungerade. Grattis till den mindre spetten. Jag har sett den en gång från vår altan men då hade jag förstås ingen kamera framme.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-08-28 14:02
Jo jag kommer fylla på men nöjer den sig med att ha nötterna i behållaren så går det inte åt så mycket. Förra året hämtade den nötter och sprang och grävde ner dem hela tiden. Då tog det inte lång tid förrän de var slut i behållaren. Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny
Vilka mysbilder på korren :)
Superfina bilder, kul med blåmesen och hans kompisar där :D
Svar från sears 2020-08-28 14:04
Trivsamt och underhållande med ekorre helt klart.
Hehe ja blåmesungarna är också roliga. Har haft två som druckit vatten och hackat lite på "kompisarna". Tack Joakim!

MvH
Johnny
Joakim88 2020-08-28 17:47
haha hackat lite på stenkompisarna :)) Ja de e rätt!
Härlig förstabild på korren..
Mvh/Gunte..
Svar från sears 2020-08-28 14:05
Ja den blev bra fångad. Händerna i kakburken liksom :)
Tack Gunte!

MvH
Johnny
Vilket härligt ställe du har fixat. Det är något särskilt med dom söta ekorrarna. Den mindre hackspetten ser man ju inte allt för ofta, kul.
ing-marie
Svar från sears 2020-08-28 14:07
Ja jag skämmer nog bort dem en smula :) Men det känns roligt att hjälpa till med födan under vintern och samtidigt fånga lite bilder. Tack Ing-Marie!

MvH
Johnny