Allt möjligt.

En talltita, mycket säkert

I mitt förra inlägg i bloggen så trodde jag att jag fotat en talltita (Äntligen!) men så var inte fallet efter att ha läst på hur man skiljer på talltita och entita.

Idag när jag satt och njöt av mitt kaffe och tittade på min fågelmatning som jag har på jobbet så förvandlades den entita jag hela tiden trott funnits i matningen till en talltita!

Nu kan jag se att talltitan har en större och bredare vit kind och det svarta på hjässan slutar tvärt mot det gråa på ryggen samt att det finns vitt i vingarna som bildar ett v. Tack till denna sida som numera lärt mig särskilja talltita och entita! http://www.conec.se/HGW/titor/titor.htm

.

En talltita som är sugen på lite nötter. Fotad genom glasruta.

.

När jag ändå bloggar lite så slänger jag in en söt ekorre från helgen också.

En ekorre vid skogsmatningen övre föret Fyrisån Uppsala.

.

Inlagt 2018-02-20 19:03 | Läst 516 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vad roligt! Då kanske även jag kan lära mig.. men jag ser ju aldrig nån av dom här.. blir svårt att komma ihåg! Får nog spara länken..
Hälsn!
Svar från sears   2018-02-21 11:34
Ja länken kan vara bra om du stöter på några titor.

MvH
Johnny
Kul, entitan är vanlig hos mig, kanske har jag en chans nu att urskilja en eventuell talltita!/ Björn T
Svar från sears   2018-02-21 11:35
Lycka till!

MvH
Johnny
Tack för länken, jag tycker det är helt hopplöst. Ekorren var riktigt söt. Det är gott om dem vid matningen.
Hälsningar Lena
Svar från sears   2018-02-21 11:39
Ja det är verkligen livat vid den matningen.

MvH
Johnny
Jag är helt lost när det gäller andra fåglar än de allra vanligaste. :) Ekorren är så jättesöt!

Hälsar
Eva
Svar från sears   2018-02-21 11:40
Ja visst är den söt.

MvH
Johnny
Svårt det där, men här finns nästan bara talltitor så jag kallar dom alltid det :-)
Men talltitan är ju duktig på att höra av sig, första gångerna jag hörde den vid reservatet där jag brukar vara så trodde jag att det var någon stor fågel , så högljudd som den var. Och orädd, klev nästan på den i söndags när jag var där, jag hade tappat några nötter just där jag stod så den var runt fötterna
:-)
ing-marie
Svar från sears   2018-02-21 12:01
För mig har det varit tvärtom, har längtat länge efter talltita. Jag får för mig att entitan är lite vanligare i mina trakter så talltitan är lite speciell för mig. Vilket lyx att ha dem runt fötterna!! :) haha

MvH
Johnny
Jaha ja, med de frekvenserna förstår jag varför jag inte har hört entitan, har hörselskada, så var det med det. Intressant läsning, och väldigt svårt i verkligheten, särskilt det med nacken då fåglar kan ändra form och ses ur olika vinklar.
Svar från sears   2018-02-21 12:03
Just det ja, glömde att det bästa sättet att urskilja dem är på deras fågelsång. Har själv en hörselskada så jag är i samma sits.

MvH
Johnny