Allt möjligt.

Ett annat vårtecken

Har inte hittat någon sädesärla ännu men ett annat härligt vårtecken för mig som gillar fåglar har börjat synas i mina trakter. Fiskgjusen har kommit igen och börjat hitta sina jaktmarker. Här med en nyfångad gädda i klorna.

.

.

.

.

En annan lite mindre vanlig fågel passade också på att visa upp sig i solen. En ringtrast.

Ringtrast.

.

Inlagt 2020-04-16 16:50 | Läst 698 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fiskgjusen är alltid roligt att se, vi brukar ha ganska gott om fiskgjuse uppe i Korsheden. Fina bilder, lätt att se att det är en gädda :-) Hälsningar/ Björn
Svar från sears 2020-04-18 22:16
Den är en favorit som jag ser fram emot på våren.
Tack Björn!

MvH
Johnny
Där satt den! Snyggt fångat av er båda! :)
Svar från sears 2020-04-18 22:17
Det är den första jag fått se i år. Kul möte helt klart.
Tack Joakim!

MvH
Johnny
Fina bilder på gjusen och med fångad fisk, bakgrund och allt, snyggt. Har själv varken sett fiskgjuse eller sädesärla än i år, men det kommer nog.

Grattis också till ringtrasten, jag har några bilder på den från veckan på ett fält en 100m bort, man kan iaf se att det är en ringtrast :). Men det droppar in rapporter dagligen så jag hoppas jag hittar en som är närmare
Svar från sears 2020-04-18 22:19
Fiskgjusen var den första för i år. Riktigt trevligt och ikväll fick jag även se sädesärlan.
Ringtrasten verkar vara lite skygg av sig. Hade lite tur att den kom så nära. Lycka till med den i dina trakter. Tack Peter!

MvH
Johnny
Trevligt! Fisk och fågel på samma bild är riktigt bra! Och det bästa är nog Ringtrasten, den har jag aldrig sett fast jag försökt.. mest på den analoga tiden, nere vid Ottenby.. Sädesärla hade jag i närområdet för några dagar sedan, men den var inte fotomässig, den flög ifrån mig, men hördes ordenligt!
Hälsn!
Svar från sears 2020-04-18 22:22
Ja det var lite tur med ringtrasten. Den är rätt så skygg av sig får jag för mig. Jag har den faktiskt på bild sedan något år tillbaks så detta var lite av en bonus. Ikväll fick jag se sädesärlan. Väldigt kul nu känns allt bra :)
Tack Jan!

MvH
Johnny
Ringtrast har jag heller inte sett. Gillar stänket i dom första bilderna. Man kan gått och väl kalla dom två första för fullträff. Kan det bli bättre ?
Sten
Svar från sears 2020-04-18 22:24
Det blev mitt andra möte faktiskt med ringtrasten. Har haft tur. Den känns lite skygg av sig.
Tack så mycket Sten!

MvH
Johnny
Underbara bilder, främst den första.
Måste erkänna att jag inte kände till ringtrastens existens, men nu vet jag hur den ser ut.
Svar från sears 2020-04-18 22:25
Ringtrasten hör inte till de mest vanliga direkt. Verkar vara rätt så skygg av sig också. Har haft tur då detta är mitt andra möte med den faktiskt.
Tack så mycket Stefan!

MvH
Johnny
Ingen sädesärla här heller och tyvärr har jag inte sett någon fiskgjuse heller. Fint då att få ta del av dina läckra bilder av fiskgjusen och hans byte. Snyggt!
Svar från sears 2020-04-18 22:27
Kul att kunna dela med mig och kul att det uppskattas. Sädesärlan fick jag faktiskt se ikväll så nu känns våren på gång.
Tack så mycket Yvonne!

MvH
Johnny
Vilka jättefina bilder på fiskljusen !
Tycker nästan lite synd om gäddan på den första bilden, men glad för Gjusses skull :-)
ing-marie
Svar från sears 2020-04-18 22:28
Ja den hade nog inte räknat med det direkt :)
Tack så mycket Ing-Marie!

MvH
Johnny
Den där gäddan gapar verkligen stort av förvåning. Här har den hela sitt liv inbillat sig att havet var allt som fanns. Och sen under bråkdelen av en sekund när den befinner sig i dödens klor rasar firrens hela världsbild ihop som ett korthus ....😂
Svar från sears 2020-04-18 22:30
Haha ja den blev nog rätt så paff där den låg på grundet i solskenet och gassade i godan ro :)
Tack Ragnar!

MvH
Johnny