Allt möjligt.

Fiskgjuse

Var ut en sväng med Lars-Erik på birdphotosweden. Vackert väder med lagomt mycket moln tuffade vi ut i ottan med båten. Så fort vi lämnade hamnen fick vi följe av ett gäng måsar. De i sin tur fick gjusarna att vakna till och redan halvvägs ut på Mälaren (5min) så slog ett par gjusar också följe med oss.

När vi anlänt till destinationen så gör vi oss beredda och Lars-Erik börjar kasta ut fisk. En efter en dyker de ner och plockar fisken. Sedan blir det en paus men det dröjer inte länge förrens fiskgjusarna är tillbaks igen. Detta upprepas hela morgonen.

Som alltid är det väldigt trevligt att åka ut på safari på Mälaren med Lars-Erik. Det är inte lätt att få dem på bild och det blir många suddisar men man får garanterat väldigt många chanser på sig.

Ett par bilder blev fångade.

.

.

.

.

.

.

.

Har man lite tur så kommer det en och annan örn också.

.

.

.

Inlagt 2020-07-05 23:38 | Läst 489 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fina bilder som vanligt, särskilt den sista. Kan förstå att man inte sätter alla bilder med ett fast 500 på så nära håll, eller har du kanske skaffat ett 300pf också?
Svar från sears 2020-07-06 18:21
Jag körde en 70-200 också. Det är ändå inte lätt :)
Tack Peter!

MvH
Johnny
Alltid fina djurbilder i din blogg
👍
Svar från sears 2020-07-06 18:22
Tack så mycket Nini! Det uppskattas.

MvH
Johnny
Snygg serie Johnny, gillas skarpt!

Kul att gjusarna dök flera gånger och sista bilden är riktigt läcker :)
Svar från sears 2020-07-06 18:24
Ja det är många familjer där ute på Mälaren som skall ha mat. De kommer i omgångar efter att de lämnat mat i sina bon. Tack så mycket Joakim!

MvH
Johnny
Jag har väntat på detta inlägg och blev absolut inte besviken. Mycket fin action även denna gång. Jag gillar speciellt bilderna framifrån, när den lyfter från vattnet. Havsörnen är ju också otroligt imponerande.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-07-06 18:28
Ja det blev en hel del bilder. Gillar också de framifrån. Örn paret har ungar just nu som behöver mat. Faktiskt var båda ner samtidigt och hämta fisk vid ett tillfälle. De ska väl ha lite mat själva också säkert. Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny