Allt möjligt.

Förr och nu

En liten jämförelse förr och nu. Båda bilderna är dock tagna vid samma tillfälle och järnvägen är densamma. Det är tågen som är från förr och nu.

Tänk om man kunde stiga på i Stockholm och åka hela vägen till Norrland som man gjorde förr. I lugnt och sansat tempo så man hinner se något av de fina landskapen man passerar. Det vore något det.

.

.

.

Inlagt 2019-11-01 21:54 | Läst 1329 ggr. | Permalink
En rätt maffig och stark bildmässig jämförelse.
Svar från sears 2019-11-02 09:20
Den blev rätt bra. Tack så mycket Peter!

MvH
Johnny
Riktigt bra jämförelse! Utvecklingen på tågsidan är ju uppenbar.. men det är väl på 'rälssidan och strömavtagarna' som tekniken/underhållet' inte riktigt har hängt med.. Det är kanske bara 3 år sen jag stod och tittade på rälsen vid Gamla Stan när fjärrtågen passerade förbi på sitt enda inre spår där (det yttre spåret hade bara pendeltågen tillgång till), rälsen lyftes med de halvruttna träsyllarna 1-2 dm upp i luften straxt innan en hjulboogie/par på ett tåg passerade.. rälsen torde alltså först ha tryckts ner av tågets tyngd, samtidigt som rälsen framför boogien fjädrade upp i luften 1-2 dm.. kändes som en kommande materialutmattning bara var en tidsfråga.. men det gick tydligen bra.. tågen körde ganska sakta där!
Hälsn!
Svar från sears 2019-11-02 09:22
Helt klart har man under mycket lång tid stoppat pengarna i egen ficka istället för underhåll. Vi har ju redan haft en hel del urspårningar vilket är ju tragiskt men man förstår ju det på din beskrivning.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Kul jämförelse, har du en tågapp också?
Svar från sears 2019-11-02 09:23
Nej någon app har jag inte. Har du en du vill rekommendera eller?
Tack.

MvH
Johnyn
pdahlen 2019-11-02 09:30
Nä inte för tåg. För några dagar sedan fick jag fatt i en båtapp Marin Watch som jag använder flitigt, den visar bl.a alla båtar som passerar här i sundet.
Det där var annorlunda och kul!
Svar från sears 2019-11-02 18:17
Tack för det Ragnar!

MvH
Johnny
Kan bara hålla med, det borde vara möjligt att åka Malmö - Haparanda i samma kupé, men tyvärr saknas den övergripande synen.
Svar från sears 2019-11-02 18:18
Ja tyvärr är det nog så.
Tack Stefan!

MvH
Johnny
För tågfantasten och nostalginjutaren så är nog en tripp med det gamla ångtåget att föredra, fast har man bråttom blir det, det nya snabba.
Barndomens resor till mormor och morfar, det var med gamligen som det rökte ur skorsten på. Det gällde att inte ha fönstret öppet i kurvorna så röken drog in.
Svar från sears 2019-11-02 18:21
Ja det gamla tåget föredrar jag. Kul att höra om din barndoms resa.
Tack Margareta!

MvH
Johnny