Allt möjligt.

Fyrisån

En sväng till Fyrisån i Uppsala. Tittade till Tornfalkarna och det verkar fortfarande vara några kvar vid holken. Dock sitter de ovanpå den och inte i den. Det blev inga bilder på dem bara en koll i kikaren. Istället var siktet inställt på kungsfiskare som lever längs med ån. Det är häckningstider för dem just nu. Honan har en rödfärgning på den undre näbbhalvan i häckningstider vilket kan ses på denna bild.

.

Kungfiskare. (hona).

.

En nyfiken stare kollar läget. En ungfågel. Det går att skymta lite grönt skimrande fjädrar som är på väg att komma fram.

En ung stare (juvenil).

.

Inlagt 2018-07-08 11:12 | Läst 2267 ggr. | Permalink
Vad trevligt! Fina bilder också! För första gången som jag minns så flög det en flock på kanske 50 Starar förbi rakt utanför min balkong med himlen bakom för bara ett par timmar sen, med frukosten nyss avklarad och kameran med tele hade jag redan i handen.. Detta eftersom en större flock med Tornseglare for omkring rätt högt upp i 'lufthavet', dessutom nära intill den fina 'skäran' av måne som visat upp sig fint på förmiddagarna en tid.. där blev det också bra bilder.. och straxt innan dess så passerade ett 20-tal Skrattmåsar också dom högt upp cirkulerandes i uppvindarna, med månen likaså i bild.. Kändes som alla dessa bilder med måne och Starar nära, kan bli en blogg inom kort.. 'Fågelfoto vid frukosten' typ.. :-)
Svar från sears 2018-07-08 13:11
Härligt Jan! Ser fram emot lite bilder från frukostmorgonen. Härlig start på dagen.
Ha en bra dag.
Tack.

MvH
Johnny
Härligt med kungsfiskaren, fin bild !
Skall försöka hinna med ett besök så småningom till dom som jag brukar fota.
ing-marie
Svar från sears 2018-07-08 19:50
Tack Ing-Marie! Lycka till och hoppas du får lite fångst.
Ha det bra.

MvH
Johnny
Två mycket fina bilder av hög klass. Kungsfiskaren har jag aldrig sett. Rätt som det är så dyker tillfället upp.
Sten
Svar från sears 2018-07-10 08:39
Tack Sten! Hoppas det kommer ett tillfälle för dig. Den är verkligen fin kungsfiskaren.
Ha det bra.

MvH
Johnny
Kungsfiskare är jag inte bortskämd med; det häckar några par längs sydkusten här i Finland, som jag egentligen borde ta mig tid att söka upp. En intressant och vacker fågel.
Svar från sears 2018-07-10 08:40
Mycket intressant och vacker. Den har blivit en favorit bland våra svenska fåglar.
Tack Håkan. Ha det bra.

MvH
Johnny
Kungsfiskaren är onekligen en vacker fågel! I Naturum Vattenriket i Kristianstad kan man få se dem ibland. Senvinter och tidig vår kan man få uppleva kungsfiskare och utter samtidigt. Nästan mitt i stan! Inte många städer som har det! ;-)
Svar från sears 2018-07-10 08:41
Det var inte dåligt med kungsfiskare så nära inpå. Härligt. En mycket vacker fågel helt klart.
Tack Christer. Ha det bra.

MvH
Johnny