Allt möjligt.

Här är en härfågel

Det blev en utfärd till Björklinge strax norr om Uppsala efter att en husägare sett en konstig fågel kring tomten. Vi var ett litet gäng som samlades och efter 4 timmar kunde vi hitta den väl dold i grönskan.

Det är en av de lite roligare fåglarna härfågeln. Den har en fjäderkam på huvudet som den reser när den är exalterad eller som nedan bilder bara sträcker på sig lite.

Några bilder blev fångade.

.

.

.

.

.

.

Inlagt 2020-09-06 09:35 | Läst 1509 ggr. | Permalink
Grattis! Inte särskilt vanlig har jag för mig. Väldigt fina bilder blev det, riktigt bra! Hälsningar/ Björn
Svar från sears 2020-09-07 12:02
Helt rätt den är rätt så ovanlig. Tack ska du ha Björn!

MvH
Johnny
Grattis till härfågeln, den ser man ju inte så ofta. Du har dessutom fått den i en fin miljö, inte som när det gick omkring på en grusplan i Uppsala. Kul att den visar huvudbonaden och även bilden med larven i näbben. Tänk om den hade lyft lite på fjäderkammen på sista bilden :-)
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-09-07 12:05
Jag var också till grusplanen förr förra året och fotade härfågeln. Detta möte var helt klart mycket roligare. Haha jo du jag väntade tålamodigt och länge på att den skulle resa sin fina kam men den gjorde det väldigt sällan.Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny
Var-fågel? Där-fågel! :) Skämt å sido, det är ju en jättesnygg fågel och vilka fina bilder du tagit! Grattis! :) /Tommy.
Svar från sears 2020-09-07 12:06
Hehe ja den är speciell härfågeln. Väldigt fin helt klart.
Tack så mycket Tommy!

MvH
Johnny
Grattis, jag korsande Skåne för några år sedan för härfågeln men kammade noll. Det var ju inte bara observationsbilder utan riktigt fina, tycker den andra med larven och den sista var ju superb i den låga vinkeln
Svar från sears 2020-09-07 12:12
Ja man är inte bortskämd direkt med härfågel. Helt klart väldigt ovanlig. Förstår att du åkt långt för att få chans att se denna vackra fågel. Hoppas du får bättre lycka nästa gång.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Kul! Bra bilder! Den är verkligen speciell, har sett den bra utomlands, har missat den med 5 minuter nere vid Södra lunden på Öland en gång.. har troligen sett en i svårt motljus när den samtidigt flög bortåt mot solen.. men rygg och mönster stämde fint med Härfågel i några sekunder innan motljuset blev för svårt.. Själv stod jag då på min favoritö Tärnskär..
Hälsn!
Svar från sears 2020-09-07 12:18
Visst är den speciell och vacker. Jag har haft tur att få se den både i Upplands Väsby och Uppsala de sista 3 åren. Men som sagt den är väldigt ovanlig. Öland är nog ett väldigt bra ställe om man vill ha stor chans att få se den. Tack så mycket Jan!

MvH
Johnny
Oj vad snyggt. Även om det var observation å snabba ryck ser det mer ut som förberett mycket fin kvalite.
Roligt med lite udda fågel
Svar från sears 2020-09-07 12:30
Jag brukar ha en plan klar i huvudet om jag dyker på något intressant motiv på min vandring i skogen eller kommer fram till en plats som här tex. Det gör mycket om man förbereder sig lite på olika situationer. Tack så mycket Nini!

MvH
Johnny
Blev riktigt fint där den visar fjäderplymen på huvudet. Den har funnits här runt Gävle några gånger men jag har aldrig sett den.
Sten
Svar från sears 2020-09-07 12:32
Ja den visade upp fjäderplymen till slut. Lycka till och hoppas du får se den någon gång. Väldigt vacker fågel. Tack Sten!

MvH
Johnny
Satt och tittade på söndagskvällens naturprogram (tvåan tror jag), det som handlade om Volga. Där fanns en del bilder just på härfågeln!
Svar från sears 2020-09-07 12:34
Stort tack för tipset. Väldigt bra program.

MvH
Johnny
Så vacker! Har velat se den sen jag var liten, en av livets många önskningar.
Svar från sears 2020-09-07 12:36
Visst är den vacker och speciell. Men tyvärr väldigt ovanlig. Jag hoppas du får se den någon gång. Annars får väl drömmen leva vidare. Jag har sommargylling som min ständiga önskning sedan 4år tillbaks. Tack Stefan!

MvH
Johnny
Snygga bilder! Och häftigt att du lyckades fånga ögonblicket med larven!
Svar från sears 2020-09-07 12:53
Tack ska du ha Nikolaj! Och kul att träffas.

MvH
Johnny
Grattis Johnny till en vacker fågel och fina bilder på den :)
Intressant fakta också :)
Svar från sears 2020-09-10 20:29
Tack Joakim!

MvH
Johnny