Allt möjligt.

I gryningsland

Firade min födelsedag igår genom att kliva upp kl kvart i fem på morgonen och åka iväg till en liten sjö. En morgonfika ute i naturen innan jobbet började var ett perfekt firande och en bra start på dagen. En fantastisk soluppgång att sitta och njuta till.

Ett par bilder blev fångade.

.

Sothöna.

.

Gråhakedopping.

.

Knipa.

.

Jag lägger också in en ny art för mig fångad på bild för en vecka sedan. En starkt hotad art i minskat antal. Svarthakad buskskvätta (Saxicola rubicola).

.

Inlagt 2020-04-08 13:35 | Läst 1835 ggr. | Permalink
Grattis på födelsedagen och grattis till några fina bilder. Morgonljuset är fantastiskt att fotografera. Kul med en ny art också, grattis!
Svar från sears 2020-04-09 09:17
Tack Peter! 161 fotade arter nu.

MvH
Johnny
Grattis på födelsedagen! Vilken fin morgon du fick. Jag ska testa och åka ut i morgon tror jag. Den lilla svarthakade buskskvättan passar bra in färgmässigt i din serie.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-04-09 09:18
Ja passa på nu på mornarna om du har möjlighet. Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny
Grattis i efterskott Johnny :)
Grym födelsedag du gjorde för dig själv för det här blev makalöst vackra bilder!! :)
Svar från sears 2020-04-09 09:19
Tack ska du ha Joakim! Det var en mycket trevlig stund.

MvH
Johnny
Låter som en fin födelsedag! Är verkligen Svarthakad Buskskvätta en 'hotad art'? Det är väl inte så många årtionden sedan den ansågs som exklusiv och sågs som en tillfällig besökare här! Har inte den ökat i Sverige, min känsla är i alla fall så.. Kanske är den hotad utanför Sverige, men det vet jag inget om.. Den första gången jag såg en var i början på 80-talet nere vid Ottenby.. då var den exklusiv! Nästan 40 år sen.. Fint ljus i bilderna! Gillar att dom inte är för bleka!
Hälsn!
Svar från sears 2020-04-09 09:21
Den är rödlistad i klassningen starkt hotad enligt artdatabanken. Den kan ju vara på ett nedåtgående status därför den har fått klassning. Tack så mycket Jan!

MvH
Johnny
Grattis ! Hoppas din dag blev fin med tårta och uppvaktning. På 70/80 talet fanns gråhaken bara i en sjö i Gästrikland. En lite skogssjö där jag brukade vara. Idag är den nog spridd över hela landskapet. Storsjön i Sandviken vet jag men säkert på fler ställen. den är otroligt vacker med sparsam färgskala.
Sten
Svar från sears 2020-04-09 09:25
Tack det blev fika med goda bullar. Kul information. Ja den har nog växt på sig och spridit ut sig. Helt klart mycket vacker.
Tack så mycket Sten!

MvH
Johnny
Grattis i efterskott. Lät som en bra början på dagen.
Verkligen vackert ljus i dina bilder och så kul att du fick en så fin bild på den ovanlige.
ing-marie
Svar från sears 2020-04-10 18:42
Tack så mycket Ing-Marie! Ljuset var läckert. Solen hade precis kommit över trädtopparna bakom mig och lyste upp skogen och vassen framför mig som speglades i vattnet. Verkligen häftigt.

MvH
Johnny
Grattis och en bra present med en så fin morgon med trevliga bilder..
Mvh/Gunte..
Svar från sears 2020-04-10 18:43
Tack ska du ha Gunte! Verkligen en fin morgon.

MvH
Johnny