Foto bloggen

Allt möjligt.

Efter solsken kommer det regn

Ja nu öppnar sig himlen och släpper ifrån sig mängder med regn. Kan vara lite skönt faktiskt med svalka efter sommarens intensiva värme. Dock kan det bli lite för mycket regn på en gång vilket inte är så roligt för de stackare som får källare och annat översvämmat. Lagom är bäst.

Jag promenerar ganska mycket nu och idag på lunchen åkte kameran med som vanligt. Några snabba bilder blev fångade.

.

.

.

.

Postat 2021-08-18 15:54 | Läst 1465 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Naturfenomen på himlen idag

Idag var det ett naturfenomen på himlen. En partiell solförmörkelse där månen delvis täcker solen. Hemma i brorsans trädgård fotade jag några bilder på den. Vi fikade och jag fotade medans brorsan och hans barn tittade i speciella skyddsglasögon.

Kl 11:40 började månen täcka solen och ett stort moln på en annars blå himmel började skymma det hela. Men som tur var så passerade molnet innan solförmörkelsen maxade och jag fick några bilder. Fotat med ett Nikon D850 hus och ett Nikkor 500mm f/4 E FL objektiv + TC-14E III. ISO 64 1/250s f9 700mm samt ett hemmagjort filter med Baader astrosolar film.

.

Mitt hemmagjorda filter gjort av Baader astrosolar film.

.

En bild precis när solförmörkelsen startade med moln som började skymma det hela.

.

En beskuren bild när solförmörkelsen nådde sitt max.

.

Postat 2021-06-10 17:08 | Läst 1208 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Flygplan och vaccin

I torsdags var det äntligen dags för oss 45år och uppåt här i Stockholm att få boka tid för vaccinering. Och idag var jag iväg och fick jag mitt första stick i armen. Äntligen! Både förra helgen och denna helg blev det besök hos Västerås flygmuseum.

Vi hade tur att team "Scandinavian airshow" hade sin träning över flygfältet och övade på sitt uppvisningsprogram. Denna helg rullade man ut några veteranplan och flög en sväng med dem.

Några bilder blev fångade.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2021-05-24 20:52 | Läst 1756 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Gamla flygplan

Äntligen har Västerås Flygmuseum åter öppnat portarna för medlemmar och allmänheten igen. Dock med med restriktioner på antal samtidiga besökare. Men det skulle bli kul att åter få se de gamla veteranplanen som när de inte flyger visas upp för besökare i en hangar.

Vi hängde på låset och blev insläppta lite tidigare så vi fick hangaren för oss själva en stund innan det började dyka upp flera.

De flesta flygplan är klara efter vinterns arbete med service och genomgång men några står fortfarande isärplockade. Flygmekanikerna jobbar på och berättar en och annan historia vid kaffepauserna.

Ibland öppnas de stora hangarportarna och en kärra rullas ut för provflygning. När Corona restriktionerna är över så kan man själv få åka med en sväng för en peng.

Vi fotar på och fikar och har en väldigt kul söndag.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2021-04-21 12:04 | Läst 1957 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Året som gått

Ett år är till ända och en tillbakablick i arkivet säger att det varit ett väldigt givande och roligt år när det kommer till att fota natur och fåglar.

Jag tror nog detta år är lite av ett rekord faktiskt. Många bilder har det blivit och många nya fågelarter och upplevelser. Jag nöjer mig dock med att visa en bild från varje månad.

.

Året började med en solresa till Thailand i januari. Jag hade med mig 70-200mm objektivet och hade sådan tur att träffa på en ganska oskygg halsbandskungsfiskare i en bäck bakom stranden.

.

I februari började solen titta fram mer och mer. Nästan lite vår känsla redan. En hökuggla passade också på att njuta av solen.

.

I mars poserade en liten skogssork snällt för mig medans den åt nötter. Den verkade tacka för nötterna som hållit den mätt och glad under hela vintern.

.

April månad bjöd på strålande väder. Nu känns det verkligen som vår och fiskgjusen har fångat sig en solskensgädda.

.

I maj fick jag stanna bilen och släppa över gående. Det var familjen vildsvin som var ute på promenad. De hade inte så bråttom så jag kunde fånga några bilder på dem i lugn och ro.

.

Juni månad och sommaren är i full gång. Nu har även de flesta fåglar fått sina ungar. En familj skäggdoppingar har paus en stund från det intensiva matandet av de små.

.

I juli passar jag en kompis lilla hund. Den tyckte verkligen om att busa och det blev många bilder efter en väldig rolig dag.

.

Augusti månad innehöll många möten med vår kungsfiskare. Ett skådespel när den sitter högt upp och spanar efter fisk och dyker sedan ner med hög fart.

.

I september blev det en ny art till min artlista. Lavskrikan med sitt lite nyfikna utseende. En vacker fågel som är förtjust i falukorv. Det blev en väldigt rolig upplevelse.

.

Oktober månad bjöd på ännu ett möte med den fina bronsibisen. Denna gång fick jag verkligen träffa den på nära håll. En mycket ovanlig gäst i vårt land.

.

November var en gråtrist månad. Saknaden efter snö var stor. Vart är vintern funderade även småvesslan som bytt till sin vinterpäls.

.

December månad är vintern fortfarande frånvarande. Det som lyser upp tillvaron är par fina svanar. Det blir en stämningsfull stund med tystnaden och det lugna och stilla vattnet.

.

Det var en liten tillbakablick i mitt fotoår 2020. Nu ser jag fram emot nya möten och upplevelser på vårt nya år.

Postat 2021-01-02 15:53 | Läst 1243 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 11 12 13 ... 19 Nästa