Allt möjligt.

Kaknäs och varfågel

Idag blev det en tur till Kaknäs för att se om det gick att fota en varfågel som jag aldrig sett förr. Den är faktiskt en rovfågel som har bland annat småfåglar och sorkar på sin meny. Det kan man inte tro när man ser den. I alla fall så åkte jag ut till Kaknäs ängar på morgonen och började spana. När solen precis nått över trädtopparna hittar jag åt den längst upp i toppen på en björk.

.

Varfågel en vacker dunboll men ack så farlig för småfåglar.

.

Innan jag lämnade och åkte norröver så blev det ett besök till Isbladsmatningen som låg i närheten. Där har det varit besök av ett sparvhöks par. Det blev inget besök av dem under de timmar jag stod där. Dock en skata som glänste fint i solen samt en grönfink fastnade på bild.

.

Skata

.

Grönfink.

.

Inlagt 2018-02-17 19:42 | Läst 487 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Grattis till varfågeln. Den har jag inte i mitt bibliotek. Vi gjorde Edsviken och Råstasjön idag. Fina ställen båda två men de hade inte det fågelliv vi hade väntat oss. Men fåglar är fåglar, de gör som de vill :-)
Hälsningar Lena
Svar från sears   2018-02-17 20:02
Tack Lena! Vad synd, bäcken vid slottet brukar annars bjuda på lite roligt.

MvH
Johnny
Grattis till Varfågeln, den har jag aldrig sett, var ju en fin dunboll.
Svar från sears   2018-02-17 20:14
Tack Peter! Ja den är lite udda faktiskt. Ett trevligt möte.

MvH
Johnny
pdahlen   2018-02-18 11:26
Såg att det var rapporterat OBSar på Varfågel, enbart någon mil från där jag bor. Sedan behöver det ju inte betyda att det enbart är att åka dit och se den, har jag lärt mig nu efter andra OBSar, men ska iaf göra ett försök
Svar från sears   2018-02-18 15:58
De trivs i topparna på träden. Lycka till!

MvH
Johnny
Varfågeln har jag aldrig sett heller, visste dessutom inte att det är en (slags) rovfågel, roligt att få se!/ Björn T
Svar från sears   2018-02-18 16:02
Kul att du uppskattar bilden Björn!

MvH
Johnny
Vad trevligt med en Varfågel! Det är några år sedan jag såg en senast nu.. kanske tre år sen.. Då satt det en just den här årstiden överst i ett buskage utefter Glömstavägen mellan Huddinge och Masmo. Kaknäs, där går jag förbi ibland.. får hålla span på den! På den 'analoga' tiden brukade jag se Varfågel då och då på höstarna i ytterskärgården. Vet att jag har hyfsade analoga bilder på den tagna just i ytterskärgården..
Hälsn!
Svar från sears   2018-02-18 16:04
Ja det var ett trevligt möte helt klart. Den gillar att sitta högt upp så den får utsikt.
Går du förbi Kaknäs ängar så glöm inte att titta högt upp.

MvH
Johnny
Aldrig sett någon varfågel. Visste inte ens att det fanns någon sådan . Men så är jag inte så duktig på det där med fåglar... :-) men söt är den minsann ! Grattis till fin bild!

Hälsar
Eva
Svar från sears   2018-02-18 16:05
Tack Eva! Ja den är lite udda faktiskt.

MvH
Johnny
Sällan får man se en varfågel, bara att gratulera. Snyggt poserar den också. Skatan är ju exotisk i sitt utseende, om man bara ser efter, så syns det hur vackra våra vardagsfåglar är, och solsken hjälper ju skatan där i högsta grad.
Svar från sears   2018-02-18 16:06
Tack Stefan! Skatan tittar jag alltid lite mer på nuförtiden. Den är underskattad.

MvH
Johnny