Allt möjligt.

Kyligt i Stockholm

Så kom det lite kyla till slut så pass att termometern visade under nollan. De märks väl i fågelmatningen som nu behöver fyllas på lite oftare. Idag så påträffades även en berguv i centrala Stockholm. Den satt och sov på en fläkt och jag gissar på att det kom lite varmluft i utblåset för den såg ut att ha det bra.

.

Berguv

.

Blåmes i fågelmatningen.

Inlagt 2018-11-24 22:18 | Läst 1279 ggr. | Permalink
Inte dåligt att hitta en berguv. Hoppas den klarar vintern nu bara. Men det finns säkert gott om råttor och duvor.
Sten
Svar från sears 2018-11-25 09:00
Det finns nog gott om mat. Det är kanske därför den lockats in till staden. Hoppas dock att den bara gör en paus och drar sig sedan vidare.
Tack Sten!

MvH
Johnny
Fantastiskt med berguven! Har för mig att när vi lärde oss om djur och natur (naturkunskap hette det) i folkskolan i början av 50-talet var berguven en ödemarksfågel och mycket ovanlig - undrar om det inte sas något om berg och bergsstup......Hälsningar/ Björn T
Svar från sears 2018-11-25 09:03
Ja den satt vid centralen och det liknar lite berg där med alla höghusen.
Vi får hoppas den hittar ut i naturen igen.
Tack Björn!

MvH
Johnny
Vad trevligt med en Berguv! Känns som dom finns i stan lite titt som tätt.. Det är väl nått årtionde sedan det höll till ett par borta vid gasklockan i Värtan.. Hörde av Måns Söderberg som jag träffade i 'lunden' idag att det just setts Berguv i stan.. och nu fick man se den! Det är väl två år sen man hade en i Tantolunden här.. Kul! Själv har jag mest sett dom i skärgården, men det är några årtionden sedan..
Hälsn!
Svar från sears 2018-11-25 09:11
Visst är det kul med ett besök ibland men jag tycker de hör hemma ute i naturen ändå.
Det kanske är tillgång på råttor och annat samt att staden ser ut som berg på vissa ställen med höghusen. Kul att du fick se den i alla fall :)
Tack! Ha det bra.

MvH
Johnny
ehrsa 2018-11-25 11:25
Jag tror att man nästan alltid kan räkna med Berguv här i stan, men man ska ha tur att få syn på en under dagens ljusa timmar, och på nätterna ser man dom sällan.. Tror att den rapporterats under många årtionden här, men det har ju i alla fall tidigare varit en sån där 'hemlig' art som man inte berättar så mycket om.. Tror dom kan trivas rätt bra här både med föda och även alla 'klippliknande' fastigheter som finns här, med fin utsikt!
Hälsn!
Jasså, är det i staden dom håller till, kul att du fick bild på den.
Smart uv, själv brukar jag stanna upp vid värmepumpen som sitter i vår trapp för att njuta av den varma luften :-)
Svar från sears 2018-11-25 20:25
Ja det finns nog gott om mat och fläktar att värma sig vid i stan.
Då vet du hur det känns :)
Tack Ing-Marie.

MvH
Johnny
Imponerande, snyggt fångat!
Svar från sears 2018-11-25 20:27
Ja det är inte varje dag man får se en berguv. Såg en för första gången i januari i år och även den inne i stan.
Tack Stefan!

MvH
Johnny
Kul med berguven. Jag läste om den men hade inga möjligheter att åka dit. Det blir ju inte så fototekniskt "vackra" bilder men det är intressant att se hur de stora rovfåglarna också anpassar sej till livet i storstan och tar för sej när det bjuds lite värme.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-11-25 20:32
Håller med nog är det roligare att se den i sin "rätta" miljö. Men det finns ju lite träd i stan också. Dock inga sköna fläktar i träden.
Tack Lena!

MvH
Johnny
Fint med berguv i stad; för några år sedan häckade en berguv i centrala Helsingfors som fick stor medieuppmärksamhet. Det finns gott om mat i urbana områden.
- hawk
Svar från sears 2018-11-25 20:34
Jo så är det. Inte bara fåglar utan mycket däggdjur anpassar sig också.
Tack Håkan.

MvH
Johnny