Allt möjligt.

Lunchpromend och tuff herre

Idag på lunchen blev det en sväng till Fysingen för att fota kungsfiskarna. Det snöade och i blåsten yrde snön omkring. En smula busväder. Vägen man promenerar längs med ån var isbelagd och jag ramlade 3 gånger innan jag var framme. Tänkte för mig själv att jag skulle ha tagit på mig isbroddarna som låg i bilen...

Väl framme möts jag av översvämning de sista 30m fram till den lilla bro jag tänkte stå på. När jag står och funderar så kommer det en äldre man traskandes från bron i lågskor och jag ser att vattnet går upp till vaden stundtals. Jag tänkte det där ser kallt ut. Han tittar på mig och säger

- Det stämmer skorna är INTE vattentäta. Nu har jag stått blöt på bron i en timme. Men till slut kom kungsfiskaren. Hej svejs!

Han verkade vara en hård veteran och för ett ögonblick övervägde jag göra samma sak. Men jag visste att jag hade både stövlar och isbroddar i bilen så jag valde att traska den halvlånga biten tillbaks. Klarade mig att bara ramla 1 gång.

Med stövlar och isbroddar på gick det väldigt snabbt tillbaks till bron. Utan att ramla också.

Det var nu inte mycket kvar av lunchen och jag hoppades att kungsfiskaren skulle visa sig snabbt. Och det gjorde den. Inte drömbilden direkt men en bild blev det i alla fall. Nöjd packar jag ihop och lämnar stället blåslagen men torr och fin och friskluft i lungorna samt kungsfiskare på bild.

.

.

.

.

Inlagt 2021-01-25 21:29 | Läst 918 ggr. | Permalink
Härlig historia trots lite ont här och var kanske ;)
Här vinner faktiskt bild nr 2 på förmodligen veteranen antar jag :)
Riktigt bra bild det!!
Svar från sears 2021-01-27 08:54
Hehe jodå det känns lite här och var i kroppen men som man brukar säga, no pain no gain.
Tack Joakim!

MvH
Johnny
Ja, historien till bilden var ju nästan bättre än bilden :), iaf för oss andra. Men kungsfiskaren ser ju nöjd ut. Ser ut som ett förfärligt väder. Ja broddar är bra, man tar sig fram både snabbare och säkrare
Svar från sears 2021-01-27 08:54
Ja jag tyckte det var en kul upplevelse som jag ville dela med mig om.
Tack för det Peter!

MvH
Johnny
Tre riktigt bra bilder med mycket fotokänsla i! Osäker på om jag tycker bäst om bild tre eller två..... Hälsningar/ Björn
Svar från sears 2021-01-27 08:55
Tack ska du ha Björn! Det uppskattas.

MvH
Johnny
Naturfotografer är ett segt släkte, kul historia!
Svar från sears 2021-01-27 08:56
Hehe så sant. Tack Sam!

MvH
Johnny
Åh med firren kirrad. Bra jobbat.
Ibland får man stå ut eller bita ihop. Bra du har broddar man måste bara komma ihåg att ha dom i ryggan.
Själv kör jag icebug känga. Riktigt varma å med bildubbar
Svar från sears 2021-01-27 08:57
Japp det får inte vara för lätt, blir så tråkigt då :) Icebug gör bra grejer.
Tack Nini!

MvH
Johnny
Smart val att gå tillbaka. Det blir ju klart mysiga bilder i oväder, trots det så längtar man alltid efter solen.
Kul att du fick kungsfiskaren med mat i munnen.
Den första bilden vinner i mina ögon denna gång.
ing-marie
Svar från sears 2021-01-27 09:00
Ja jag hade lite ont om tid och så men det kändes bra att jag vände tillbaks ändå. Snö är alltid kul. Gärna med sol samtidigt ;) Tack Ing-Marie!

MvH
Johnny
OJ, känner igen det där stället, hoppas det inte blev alltför många blåmärken. Jag har varit där för det är ju rätt nära. Den ena gången hade jag broddade kängor med för låga skaft den andra gången vattentäta kängor med höga skaft men utan brodd, då fick jag gå på vallen. Jag såg heller inte skymten av någon kungsfiskare. jag gillar kompositionen i första bilden. Skådare (och fotografer) är envisa typer.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2021-01-27 09:04
Det gick bra. Ska kännas att man lever ibland :) Ja det är lite halvbesvärligt att gå dit helt klart. Broddar gör susen. Synd du inte fick se kungsfiskaren. De kommer nog vara kvar så du får fler försök. För det är 2 st där nu. Tack Lena!

MvH
Johnny
Trevliga bilder och en kul historia som känns bekant.
Mvh/Gunte..
Svar från sears 2021-01-27 09:05
Ja det var en kul lunch som jag ville dela med mig om. Tack Gunte!

MvH
Johnny
Härlig historia.
Naturfotografer är hårdingar så är det bara.

Hälsningar Jörgen
Svar från sears 2021-01-27 09:05
Hehe så är det helt klart :) Tack Jörgen!

MvH
Johnny