Allt möjligt.

Mat tjuven!

Efter att ha startar en skogsmatning för fåglar i närheten där jag bor så har det börjat försvinna stora mängder mat som jag förvarar på plats. En 10kg säck med mat kan vara helt tom efter ett dygn. Efter andra gången med påhälsning samt trasig förvaringslåda så tog jag och monterade min viltkamera för se vad det är för gynnare som sätter i sig sådana mängder.

Dagen efter hittar jag en trasig låda igen och en tom säck. Nu borde något ha fastnat på bild. När jag går igenom bilderna så finner jag ett helt gäng med banditer. Tre stycken eventuellt fyra kan jag räkna till som håller på hela natten och stoppar i sig.

.

.

Grävlingar.

.

En annan liten skogsinvånare passar också på att få sig ett skrovmål. Syns i nederkant till vänster.

.

Inlagt 2019-10-08 07:37 | Läst 923 ggr. | Permalink
Vilka rackare. De har ju hittat bästa restaurangen med omservering varje kväll! Hur ska du lösa detta?
Hälsningar Lena
Svar från sears 2019-10-09 07:58
Hehe, jag har nu provat att ställa lådorna på en hög stensamling. Vi får se hur bra de är på att klättra (hoppas inte det).
Tack Lena!

MvH
Johnny
hehe grävlingen ja vem skulle det annars ha varit :)
Lycka till med fortsättningen, jag följer detta nu :)
Svar från sears 2019-10-09 07:59
Hehe ja vi får se vad som händer.
Tack Joakim!

MvH
Johnny
:), men då har du ännu mer motiv. Du får rigga upp något gömsle och slå på lite ljus eller det går kanske att använda blixt
Svar från sears 2019-10-09 08:01
Ja det är tanken faktiskt att försöka få lite bilder på dem. De har väldigt bra luktsinne så jag kanske får smörja in mig med något :)
Tack Peter!

MvH
Johnny
He he, kul! Kul för Grävlingarna menar jag då.. :-) Dom är lite trevliga på något sätt, även om dom kan ställa till det ibland.. Så klart att musen också är där när det bjuds..
Hälsn!
Svar från sears 2019-10-09 08:02
Haha javisst är det trevliga. Jag ska nog villigt erkänna att jag har varit snabb att fylla på med ny mat i mitt förråd. De kan behöva lite skrovmål inför vinterns dvala.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Man får inte vara dum om man ska överleva i denna världen...... Och särskilt när det regnar manna från himlen, eller varifrån den nu kommer. Och vem vet när man får mat nästa gång? Kul med viltkamerabilderna! Hälsningar/ Björn T
Svar från sears 2019-10-09 08:05
Haha det gäller att passa på. Jag har faktiskt fyllt på ganska snabbt i mitt förråd så att de kan få sig lite skrovmål. Det kan de behöva inför vinterns dvala. Viltkameran är en kul grej.
Tack Björn!

MvH
Johnny
Tjuvar finns det överallt, inga skrupler verkar dom ha heller :-)
Kul att du fick se vilka det var.
Blir det plåtskåp med lås nu , eller ?
ing-marie
Svar från sears 2019-10-09 08:08
Hehe nej de finns överallt :). Jag har fyllt på mitt förråd ganska snabbt så att de ska få sig några skrovmål. Det kan de behöva inför vintern. Dock har jag nu ställt lådan på en hög stensamling. Sedan tänkte jag kasta ut lite extra fågelmat på backen så de fortfarande kan äta lite.
Tack Ing-Marie!

MvH
Johnny