Allt möjligt.

Matdags och en häger

Nu har många fåglar fått sina ungar och det råder ett ständigt sökande efter mat till dem. Sitter man stilla går det att komma väldigt nära deras sökande. Som tex den här björktrasten som precis ska flyga tillbaks till boet igen med lite färsk mask.

.

.

En gråhäger fastnade också på bild när den tog till flykten.

.

Inlagt 2018-06-24 18:28 | Läst 1290 ggr. | Permalink
Trevligt! men lite 'stiltje' på nått sätt är det nu.. Fågelsången har tystnat till rätt så stor del, men det är ju så det alltid är kring midsommar.. i alla fall här och ännu längre söderut i Sverige.. I norr är det säkert mer fart på fåglarna gissar jag! Har dock turen att ha en Steglits som sjunger för full hals varje dag 20 meter till vänster om balkongen, gissar att den tänkt sig att kanske häcka en andra gång.. Så sent som idag så har den sjungit flera gånger! Har fått lite bilder på den, men inga 'supernärbilder' men trevligt i alla fall! Så finns ju även Tornseglarna så klart, mest morgon och kväll..
Hälsn!
Svar från sears 2018-06-25 20:51
Ja det är lite blandat med fågelsången. Var det inte steglitsen som ville häcka bland dina krukor?
Tornseglarna kan man aldrig få nog av. Kan stå hur länge som helst och kolla in deras fartfyllda framfart. Tack.

MvH
Johnny
ehrsa 2018-06-25 23:32
Det hade varit fint med en Steglits på balkongen.. :-) Näe, duvor gillar mina blomkrukor.. Först var det Ringduvor för två månader sen, och senaste två veckorna så är det vanliga Stadsduvor som visat intresse.. men jag är ointresserad, så åtgärder har vidtagits..
Hälsn!
Två riktigt fina bilder på vad som pågår i vår natur just nu! Fullträffar båda två! Ha en fin kväll! Yvonne
Svar från sears 2018-06-25 20:51
Tack Yvonne! Ha det bra.

MvH
Johnny
Två flugor, förlåt maskar, i samma smäll, inte dåligt! Fina bilder båda!/ Björn T
Svar från sears 2018-06-25 20:52
Tack Björn! Ha det fint.

MvH
Johnny
Fin bild på björktrasten och träffsäkert på hägern. Visst kan man få se en del rolig matning nu. Vi har hela familjer med småfåglar som flockas runt en automat som fortfarande hänger ute. Till och med en hackspett kom dit med en unge som den gav frön direkt från automaten.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-06-25 20:56
Vad kul! Det gäller att lära sig tidigt vart det finns godsaker :)
Tack Lena!

MvH
Johnny