Allt möjligt.

Några djur från Thailand och livet som insats

Några djur som fastnat på bild från en semesterresa till Thailand 2017. Kunde dock ha slutat illa redan andra dagen. Hittade ett litet träsk bakom lägenhetsbyggnaden där jag skymtade några fåglar.

Tänkte jag ställer mig här vid buskarna och väntar lite så kanske de kommer tillbaks. Efter en halvtimme så kommer fåglarna in för landning igen men något rör sig i ögonvrån. Jag tar ner kameran och tittar efter. I en liten öppningen i det höga gräset framför mig så är det något som rör sig förbi. En slingrande kropp som aldrig tycktes ta slut.

Det var kanske en meter fram till ormen. Första tanken var att springa men kom snabbt på att rör jag mig nu så kanske jag skrämmer den till hugg. När hela ormen passerat backar jag sakta bakåt tänkandes för mig själv... "i flipp flopps dessutom.. jösses hur tänkte du..."

Tyvärr tog jag inga bilder på ormen men här kommer ett par andra bilder på lite djur i Thailand.

.

En bacchushäger i ett annat träsk.

.

En stor humla av något slag. (Väldigt stora jämfört med våra egna.)

.

En sandkrabba. De ägnar sig hela dagarna med att rulla små kulor av sanden som sedan tidvattnet förstör på kvällen. Men vad gör det, kommer en ny dag med nya kulor att rulla.

.

En korallhäger spanar efter fisk.

.

En grön biätare visar upp sig.

.

En indisk blåkråka flyr mig.

.

En gecko ödla vid sitt matbord.

.

En utflykt till en utsiktsplats vid ett gammalt tempel där det fanns Makak apor. Under sadlarna på våra bikar hade vi med oss bananer som vi sedan plockade fram och matade dem med. När de var slut gick de loss på sadlarna...

.

En Finlaysons ekorre. Sprang snabbt och balanserat på ledningarna.

.

En brunmajna. Fin fågel men speciella ögon. Gillades inte av Thailändarna.

.

Alla dessa djur är fotade "runt husknuten" i en by som heter Mae Phim och ligger efter sydöstra kusten nedanför Bangkok.

.

Inlagt 2018-03-01 20:49 | Läst 1814 ggr. | Permalink
Trevligt! Känner igen några av djuren och fåglarna.. var där år 2001 och 2007. Alltid roligt med fåglar som skiljer sig så mycket från våra, men ändå anar man någon slags släktskap.. tänker på
hägrarna just här.
Hälsn!
ehrsa 2018-03-01 21:21
Kom på att själv så brände jag mig rejält på en liten manet när jag låg och snorklade vid Karon Beach på ön Phuket.. troligen en 'kubmanet', som en del faktiskt dör av.. Kändes som någon högg 20 injektionssprutor rakt in i höger överarm på en gång.. hade rejält ont den kvällen, men dagen efter var det bättre! Visste inget om de här farliga små maneterna då..
Hälsn!
Svar från sears 2018-03-01 21:31
Det har blivit ett problem med maneter sedan en tid tillbaks. Vi och våran släkt har under många år åkt till Thailand och hälsat på en annan släkting. Jag minns vi kunde sportdyka i shorts och t-shirt för 10 år sedan. Nu har vi heldräkt och huva när vi dyker där just för att det har blivit så mycket maneter och framför allt de farligare varianterna

MvH
Johnny
ehrsa 2018-03-01 21:36
Ok, låter obehagligt! Man kan undra varför det blivit så..
Hälsn!
Nu blir jag sugen på att åka ut och resa! Thailand har jag aldrig varit i.
Fina bilder

Hälsar
Eva
Svar från sears 2018-03-01 21:34
Vad kul Eva! Det är jobbigt 12-13 timmar med flyg men väl på plats är det paradiset och värt mödan.
Tack!

MvH
Johnny
Vilka fina djurbilder, kul med något vi inte ser varje dag.Tur att du stod still, gissar det var klokt!/ Björn T
Svar från sears 2018-03-01 21:38
Tack Björn! Ja det var dumdristigt att trava ner till träsket och ställa sig i en buske. Brukar ta någon dag att ställa om hjärnan att naturen utomlands inte är samma som hemma och att man ska vara försiktig.

MvH
Johnny
Många fina bilder. Biätaren är ju så fin, ska väl finnas i Sverige också, så den har jag på min att ha lista :)
Svar från sears 2018-03-01 21:41
Tack Peter! Den förekommer i sverige framför allt i dina trakter på sydspetsen men den räknas som mycket sällsynt.

MvH
Johnny
ehrsa 2018-03-01 21:49
Ölands södra är också bra! Såg och hörde själv 6 st. nere vid fyren vid Ottenby i mitten på maj år 2008, det var deras läte som uppmärksammade mig (och andra)! Kände igen deras läte fast jag aldrig hört dom live tidigare.. Nånstans har jag ändå noterat deras läte, troligen från nån sajt på nätet!
Hälsn!
Intressant med lite Thailandsbilder som inte är från turistfällorna. Snyggt blev det. Tror att respekten för ormen sitter i våra gener, men att gå i tropikerna i vadarstövlar kan nog bli lite jobbigt.
Svar från sears 2018-03-02 07:59
Tack Stefan! Så är det nog. Hehe ja det kan bli lite jobbigt :)

MvH
Johnny
Fina bilder på för mig främmande fåglar. Biätare och blåkråka känner jag igen men har naturligtvis aldrig sett dom. Är förmodligen inte den sort som någon gång dyker upp här. Gillar humlan som du fått så fin bild på.
Sten
Svar från sears 2018-03-02 08:04
Tack Sten! Jag kollade upp biätaren när jag kom hem till sverige och blev förvånad att den förekommit här hemma faktiskt. Dock längst ner i söder. Klassas som sällsynt. Den är mer vanlig nere i europa.
Kul att du gillade humlan.

MvH
Johnny