Allt möjligt.

Naturen kan vara grym också

Idag var jag förbi min favorit sjö och tittade på lite fågelliv. Naturen har inte bara härliga intryck utan den kan också vara rätt så grym.

Här är en liten gåsunge som kommit ifrån sin familj och en kråka skyndar sig fram. Tyvärr så lyckades den lilla gåsungen inte komma undan med livet i behåll. Naturen har sin gång.

Några bilder blev fångade.

.

.

.

.

Tofsviporna gjorde sitt bästa för att jaga iväg kråkan som sattes sig på en stolpe ovanför sitt byte. Kråkan fick ducka rejält ett par gånger innan den gav sig iväg för att inom kort återvända igen.

.

.

.

Efter all uppståndelse återvände naturen till sin lugna gång igen. Dock en gås mindre i familjen.

.

Inlagt 2019-05-22 19:59 | Läst 989 ggr. | Permalink
Ja, naturen kan vara grym.. Det är väl därför gässen föder fler ungar än bara två.. det blir en viss åtgång.. fina bilder på detta!
Hälsn!
Svar från sears 2019-05-23 08:33
Jo så är det nog att de har möjligheten att producera större mängd.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Fin bildserie från en grym men naturlig värld.

Undrar om Tofsvipan har fått någon bevakningstjänst, varje gång jag besöker gömslet vid Hasslarp dammar, där stigen ligger gömd bakom en slänt mot dammarna, så hänger en Vipa över mig och skriker, det verkar dock inte som någon bryr sig för när jag kommit fram till gömslet så är allt lugnt och fint.
Svar från sears 2019-05-23 08:35
Ja det kan vara riktigt grymt ibland helt klart. Jag tror också tofsvipan har fått i uppdrag av naturen att skydda och varna. Den skriker och schasar på allt som kommer i dess väg.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Det här hade jag haft svårt att stå och titta på, fast jag vet att det är naturens gång. Andra och tredje bilden visar verkligen det.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2019-05-23 08:50
Hade det inte varit ett stängsel i vägen och långt ute på ett fågelskyddsområde så har jag nog försökt skrämma den. Själva platsen där den fick sätta livet till skymdes av högt gräs. Jag fick några sekunder med kameran innan de försvann. Att kråkan upprepat återvände till samma plats fick mig att förstå att den inte klarat sig.
Som sagt naturen kan verkligen vara grym ibland.
Tack Lena!

MvH
Johnny
Häftig serie med mycket dramatik! Och naturen är obarmhärtig, den starkes lag gäller och misstag är ödesdigra. Jag undrar om kråkan också åt av den döda gåsungen? Hälsningar/ Björn T
Svar från sears 2019-05-23 21:25
Är lite osäker om den åt av den. Jag var förbi ikväll också och såg kråkan flyga till samma ställe igen. Det är en hel del gräs som skymmer sikten så jag ser inte vad den gör. Dock var det en vilsen unge igen som den hoppade på men denna gång kom föräldrarna till undsättning.
Tack Björn!

MvH
Johnny