Allt möjligt.

Ny uggla

I dagarna så har jag träffat på en ny sorts uggla som heter jorduggla. Mycket vacker och ser lite argsint ut med det svarta runt ögonen. Det var ett trevligt möte och den jagade och fångade lite mat under den tid vi träffades.

Några bilder blev fångade.

.

Jordugglan.

.

Här har den hittat något smakfullt.

.

Och dyker ned.

.

En lyckad fångst och sedan iväg till något bra ställe för att äta.

.

Hej kompis.

.

.

Glad påsk alla!

Inlagt 2019-04-18 11:45 | Läst 252 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vad kul! Jättefina bilder här, den med Hararna i bakgrunden var spännande! Den ugglan gillar jag lite extra och har mött den rätt så många gånger ute i Stockholms ytterskärgård i flyttider, oftast i september. Har t.o.m. klappat en försiktigt när jag satt 1 meter ifrån den under en timme.. det var på den analoga tiden 1982.. https://www.fotosidan.se/gallery/viewpiclarge/357254/3571462.htm
Hälsn!
Svar från sears   2019-04-20 06:58
Kul bild du fick på den analoga tiden! Hararna var lite extra kul faktiskt.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Snygga bilder, fint du fått den framifrån och med miljö. Jorduggla var den första uggla jag fotograferade, men utrustningen var inte som idag så bilderna där den flög mot mig var inte användbara, det blev några från sidan där fungerade AF bättre
Svar från sears   2019-04-20 07:00
Jag har hört talats om denna jorduggla men aldrig lyckats se den. Har försökt på både kända och icke kända platser utan resultat. Riktigt kul möte till slut.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Tuff fågel! Riktigt Snygga bilder allihop :)
Svar från sears   2019-04-20 07:01
Ja den är en liten tuffing. Tack så mycket Joakim!

MvH
Johnny
Kanonhäftiga bilder och påskhararna är med i bakgrunden! Första bilden är hur läcker som helst och färgerna är så fina i hela bildserien.
Hälsningar Lena
Svar från sears   2019-04-20 07:03
Påskhararna blev lyckat faktiskt. Den första är en av de sista jag tog vid tillfället när solen nästan var helt nere. Den gillar jag också.
Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny
Fina ugglebilder! Visst flyger jordugglan med påfallande långsamma vingslag? Så man tror att den ska singla till marken när som helst.
Glad påsk.
Svar från sears   2019-04-20 07:05
Ja det kan du ha rätt i att vingslagen är långsamma och sällan.
Tack Gunnar! Glad påsk.

MvH
Johnny