Allt möjligt.

Nytt kryss i fågelfotoboken

Igår blev det en ny art till min lista över fotade fågelarter. En smalnäbbad simsnäppa. Väldigt liten fågel. Lite större än en talgoxe bara.

Väldigt vacker och har ett speciellt sätt att födosöka. Den simmar snabbt runt i en cirkel och i den virvel som uppstår plockar den föda som "virvlar" upp. Trodde först den blivit knäpp när jag såg den simma runt runt innan jag läste på lite.

.

.

.

Inlagt 2019-05-29 08:49 | Läst 1165 ggr. | Permalink
Snygg pippi..fin förstabild med omgivningen..
Mv/Gunte..
Svar från sears 2019-05-30 09:19
Visst är den snygg. Tack Gunte!

MvH
Johnny
Fina bilder av en trevlig fågel! Jag har sett den ganska många gånger i ytterskärgården här, har även fotat den en del, men inte med min nutida moderna utrustning.. Den är ofta väldigt orädd också så den kan vara rätt så enkel att fota, bara man får se den.. Man blir lite förvånad över en vadare som ligger och simmar också.. även om många andra vadare också kan det, men gör det sällan! Honorna lämnar tydligen bona så fort dom har lagt sina ägg och lämnar över allt ansvar till hannarna.. Oftast är det honor som är på väg tillbaks söderut som jag har sett, ofta under tidiga sommaren om jag minns rätt.. men jag tror inte dom gör sig nån brådska..
Hälsn!
Svar från sears 2019-05-30 09:26
Ja den verkar höra hemma längs kusterna. Det här var i Uppsala och som du säger helt orädd. Första gången för mig att se den. Väldigt fin med färginslaget i dräkten och den smala näbben.
Tack Jan!

MvH
Johnny
Kul med en ny, bra bilder blev det också
Svar från sears 2019-05-30 09:28
Ja verkligen kul. Den var rätt så orädd av sig. Den simmade omkring i en liten pöl i en hästhage.
Tack Peter!

MvH
Johnny
Väldigt fina bilder på en vacker liten fågel! Med vänlig hälsning, LO
Svar från sears 2019-05-30 09:29
Tack så jättemycket Lars Olov!

MvH
Johnny
Vilken elegant fågel! Och smalnäbbad är den definitivt, kul! Och såklart, bra bilder!/ Björn T
Svar från sears 2019-05-30 09:30
Visst är den vacker. Tack så jättemycket Björn!

MvH
Johnny
Du ÄR duktig på fågelfoto!
- hawk
Svar från sears 2019-05-30 09:33
Nja några framsteg har man väl gjort kanske.
Tack så mycket Håkan!

MvH
Johnny
Söta bilder.
Jag måste bestämt lägga upp mina Smalnäbbade också som jag såg för första gången häromdagen. Tyvärr inte så nära som du har kommit.
Svar från sears 2019-05-30 09:35
Jag hade jättetur att få komma så nära. Den rastade i en liten pöl i en hästhage i Uppsala.
Det tycker jag du ska göra. Oavsett avstånd så är det kul att ha den på bild.

MvH
Johnny
Grattis till fina närbilder på simsnäppan. Jag såg den i Fyrisån vid jobbet förra året, på långt håll, men kände igen den på det roliga sättet den rör sej. Annars har jag bara fotat den på Svalbard.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2019-05-31 09:32
Jag har aldrig sett något liknande. Mycket roligt att titta på när man väl vet att det är ett genomtänkt sätt att söka föda på. Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny