Allt möjligt.

Öland och fåglar

I helgen har jag varit till Öland och skådat samt fotat en hel del fåglar. Här rastar en hel del vanligare och ovanligare fåglar på sin väg tillbaks till sina häckningsplatser. Många kommer för att stanna också. Själv har jag sett väldigt många arter under dessa dagar. Dock är fotoavstånden väldigt långa om man står på de populära ställena med de riktiga skådarna. Istället får man åka runt och hitta platser som är mer anpassade för foto. Det har blivit många mil på många småvägar och ibland många timmars väntan under de här dagar men det har blivit några foton i alla fall.

.

Stäpphök.

.

Ängshök.

.

Röd glada.

.

Brun kärrhök.

.

Rödspov.

.

Enkelbeckasin.

.

Rödbena.

.

Ejder.

.

Inlagt 2018-05-13 07:27 | Läst 725 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vackert! Öland är fantastiskt.. Roligt med en Stäpphök, en sån har jag aldrig sett!
Hälsn!
Svar från sears   2018-05-13 18:54
Tack! Jättefint på Öland. Har en hel del väderkvarnar och sommarängar på bild också. Trivsamt ställe helt klart. Ja stäpphöken var ny för mig också. Riktigt roligt.

MvH
Johnny
Många fina, stäpphök o enkelbeckasin har jag aldrig sett. Är det i södra Öland eller är det spritt över hela ön?
Svar från sears   2018-05-13 18:59
Tack! Hökarna var nya för mig. Riktigt roligt. Jag har fotat mest i södra delen men har ett gäng bilder från norra delen också. Norra delen hade mer skärfläckor som jag var ute efter men var svårt att komma nära utan att störa. Har några långskott på dem men många suddisar.

MvH
Johnny
Vackra bilder på arter man inte ser varje dag.
Mvh
Göran
Svar från sears   2018-05-13 19:01
Tack Göran! Kul att de uppskattas.

MvH
Johnny
Stäpphöken och ängshöken är jag sjukt avundsjuk på. Toppenfina och inte något man ser bara sådär. Vi var också på Öland under helgen men kom hem lite för sent igår för att få ut bilder. Känner igen de långa avstånden och just de två första arterna du visar fick jag inte se. Vi la nog mer fokus på småfåglar för det var mysiga ställen att vandra i och så blev det förstås en del vadare. Bilder kommer under veckan.
Hälsningar Lena
Svar från sears   2018-05-14 12:01
Ja de är inte vanliga direkt. Jag är väldigt glad att jag fick möjlighet att se och fota dem. Vad kul att du också var där. Jättefin natur på Öland. Dit kommer jag helt klart åka igen. Det blev inte så mycket småfåglar för mig som jag tänkt. Ser fram emot dina bilder.
Stort tack Lena!

MvH
Johnny
Riktigt fina bilder.
Jag ska själv till Öland och fota om några veckor. Det är första gången jag gör det, men vad jag förstår är det många gånger långa avstånd. Är det några platser med bra fotoavstånd som du särskilt kan rekommendera.

Mvh Jörgen
Svar från sears   2018-05-17 07:52
Tack! Det är svårt med fotandet. Sista biten av vägen fram till långe Jan och fågelstation brukar vara en del fåglar på och på vissa ställen når man ut en bit i vattnet. Sedan har du trädgårdarna kring fyren långe Jan. Lycka till!

MvH
Johnny
TheInvisibleJackal   2018-05-17 10:28
Tack så mycket för tipset!

Hur är det Beijershamn? Har hört att det ska finnas gömsle där.

Mvh Jörgen