Allt möjligt.

På en armslängds avstånd

Några fåglar med större delen vitt i fjäderdräkten. Bilderna är från min resa till Ungern och ett av Bence Mates gömslen som heter teatern. Man förstår varför den har det namnet.

Ifrån ett hus med kök och sovrum går du en underjordisk gång ut till själva gömslet som är nedsänkt i vattnet (du sitter med kameran i höjd med vattenytan). Där möts du av mjuka fåtöljer och en fantastisk vy av ett vackert vattenområde med iordningställd naturlig vegetation för fina bakgrunder. För att inte tala om alla vackra fåglar på en armslängds avstånd.

Gömslet har vatten runtom och glas att fota igenom i två riktningar så du kan välja om du vill ha medljus eller motljus när man sitter där. Eller blanda lite. Bara att snurra fåtöljerna. I själva gömslet har du AC och wifi och andra bekvämligheter. Väldigt lyxigt jämfört med mitt egna tältgömsle jag annars brukar sitta i :)

Några bilder blev fångade.

.

Natthäger som sitter i mitt knä. Nästan i alla fall.

.

Styltlöpare.

.

Ägretthäger.

.

Skrattmås.

.

Natthäger.

.

Skedstork.

.

Nedan kommer några halvrisiga dokumentationsbilder tagna med mobilen från gömslet. Man får en liten uppfattning i alla fall om hur det såg ut.

Stugan.

.

Öppning ner till underjordiska gången till gömslet.

.

Gången ut mot gömslet. Kändes lite skrämmande först med vatten på båda sidor. Men det ska mycket till innan de tjocka betongväggarna ger vika och du står över vattenytan också.

.

Ridån har gått upp och föreställningen har börjat.

.

Inlagt 2022-07-27 11:03 | Läst 873 ggr. | Permalink
Låter som ett riktigt lyxigt gömsle, nästan lite overkligt. Kul att du fotade hur det såg ut också.
Bilderna är helt fantastiska, helt rakt igenom. Får säga som Kakmonstret då han skulle välja favorit, vill ha alla.
Svar från sears 2022-07-28 17:51
Ja jag hade också svårt att ta in alla intryck från dessa gömslen. Verkligen någon extra utöver.
Stort tack Margareta!

MvH
Johnny
En plats jag funderat på att besöka efter att ha läst om det tidigare.
Fantastiskt fina bilder.
Och bra med inredningsbilderna
Mvh Bengt
Svar från sears 2022-07-28 17:53
Ett fantastiskt ställe och man kommer verkligen djurlivet nära på ett mycket bekvämt sätt.
Stort tack Bengt!

MvH
Johnny
Det verkar vara ett toppengömsle, hög klass på allt helt klart och kul att du visar lite bilder från den miljön också. Sista bilden är kul för att man ser ju att det är full fart. Natthägern är otroligt vacker i närbild och styltlöpare är ju alltid kul. Helst när de dansar med varandra. Vad har man för brännvidder på ett sånt här ställe? Blir inte glasen smutsiga som man fotar genom?
Hälsningar Lena
Svar från sears 2022-07-28 18:00
Jag körde lite blandat med 24-70mm, 70-200mm, 500mm. För det mesta körde jag med 70-200. Nej det blir inte så smutsigt då det ligger rader med uppspänd ståltråd närmast fönstren som fåglarna inte gillar att trampa omkring på. Tack Lena!

MvH
Johnny
Fantastiskt fina fågelbilder!
Svar från sears 2022-07-28 18:00
Tack ska du ha Christer!

MvH
Johnny
Wow! Vilka fina fågelbilder…(som oftast från dej). Och jättekul att få se lite av det du beskriver i texten om fotograferingen i gömslet, på en armlängds avstånd!
Svar från sears 2022-07-28 18:02
Ja jag tänkte att det kunde vara kul att se då det är rätt så imponerande gömslen.
Tack så mycket Lena!

MvH
Johnny
Fantastiska förutsättningar. T.o.m en skrattmås blir vacker där. Styltlöpare hade jag i några månader stationära i Skåne, men det var inga vackra miljöer så jag struntade i att åka. Natthäger är en vacker fågel, verkar mindre än de andra häger. Så fina bilder
Svar från sears 2022-07-28 18:05
Ja verkligen speciella förutsättningar. Styltlöparen är fin och rätt så kaxig av sig. Vid ett gömsle så var det en styltlöpare som bråkade med en vit stork. Man kunde nästan se på storken hur den var lite förvånad att en liten styltlöpare försökte köra bort den :) Tack Peter!

MvH
Johnny
Oj, vilket ställe. Har sett bilder därifrån tidigare men hade ingen aning om att det var så bekvämt. Härligt att kunna sitta skönt och få den där låga vinkeln.
Underbara bilder på dom vackra fåglarna !
Ing-Marie
Svar från sears 2022-07-28 18:07
Väldigt lyxigt och man brukar säga att Bence Mates gömslen är i världsklass. Både gömslena i sig och deras placering och fågelliv utanför. Man kan verkligen hålla med.
Tack Ing-Marie!

MvH
Johnny
Sånt här är så roligt att få se. Hur man kan komma fåglarna extremt nära samt att vara osynlig för dem.
Fantastiskt fina bilder som vanligt💫 och riktigt roligt att få se gömslet också.

Följer en naturfotograf från England som grävde en grop på ett fält/åker. När han stod i gropen så hade han ormvråkarna i ögonhöjd. Så fina bilder med jordkoklorna/tuvorna som täckte ormvråkens ben medans huvudet/fjäderdräkten var i fin fokus :)
Svar från sears 2022-07-28 18:19
Låg vinkel är att föredra på de flesta motiv för att få en bättre bild. Så han gjorde rätt där med sitt gömsle helt klart. Tack Joakim!

MvH
Johnny
Oj vilket gömsle otroligt välarbetat.
Dina bilder är vackra precis som vanligt.
Vilken upplevelse
Mvh N
Svar från sears 2022-07-28 18:21
Mycket genomtänkta gömslen och lyxiga helt klart.
Tack så mycket Nini!

MvH
Johnny