Allt möjligt.

Skogsgläntan

Ett litet besök till skogsgläntan. Nytt jag noterar denna gång är att hackspetten har fått en kompis så nu är de två stycken och även en sparvhök stryker omkring. Lite extra nötter läggs ut vilket uppskattas av de flesta och hasselnötter gillas lite extra av nötskrikorna.

Några bilder blev fångade.

.

.

.

.

Inlagt 2019-11-01 07:30 | Läst 937 ggr. | Permalink
Tofsmes och nötskrika ser jag inte hos mig. Riktigt stilig tofsmes.
Den lilla tofsmesen är verkligen fin med sin punkfrisyr.
Nötskrikan är vacker men så glupsk, en av de som håller till här på vår tomt är lite för smart också. Vi har ett hönsnät runt fågelmataren så att skator och kråkor inte ska tömma den på en timme, men en av nötskrikorna tar sig vigt under nätet och förser sig. Har tittat på den och den är både vig och smart.
Fina bilder, så man ska knäcka hasselnötterna, jag har lagt ut hela nötter :). Men jag tänkte mest åt ekorrarna de klarar kanske av skalet?
Han med tofsen var ju lite extra fin..
Mvh/Gunte..
Vad fint! Jag gillar såna här bilder på våra 'vardagsfåglar'! dom är fina för det går att både fota och njuta av dom varje dag året runt! Den enda jag hittills inte har haft i mitt närområde är Tofsmesen, det finns nästan inga barrträd här, jag bedömer att det är orsaken.. Men det händer ibland att en Talgoxe har haft ett väldigt Tofsmeslikt läte så att den har lurat mig, men till sist har jag upptäckt att det bara var en Talgoxe.. dom har väldigt många olika läten!
Hälsn!