Allt möjligt.

Smått

Ikväll blev det en promenad med makroobjektivet och fånga de små sakerna på bild. Blir alltid lika fascinerad av den lilla världen hur saker och ting ser ut när man kommer lite närmare. Jag inser att objektivet borde luftas oftare för det är väldigt kul.

Ett par bilder blev fångade.

.

En fluga av någon sort.

.

Strimlus tror jag denna heter.

.

En liten snigel.

.

En kotte.

.

Nyckelpigan.

.

Förgätmigej, en väldigt liten och vacker blomma.

.

För att få ett hum om storleken. Spetsen på mitt lillfinger.

.

Smörblomma med gäster.

.

Inlagt 2020-06-11 23:22 | Läst 392 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Snyggt, jo det är kul med makro. Håller själv på med två bloggare med makro en från kolonin och en ute på ängen. Den har många positiva fördelar, man kan vara mera kreativ och skapa fina och olika bakgrunder beroende på hur ljuset ligger, utrustningen är lätt och billig, man ser oftast något där man står samt att man visar något som man inte syns så tydligt utan förstorningsgraden
Svar från sears 2020-06-13 18:51
Ja det är verkligen kul. Och inte behöver man åka iväg så långt heller. Bara gå ut till närmaste buske och speja. Kul fotografering helt klart. Ser fram emot dina bloggar om makro i din fina trädgård. Tack Peter!

MvH
Johnny
Alltid lika kul med makro :)
Fin serie, bild 2 blev favoriten tätt följt av bild nr 3. Nyckelpigan, härliga små baggar som hör sommaren till =)
Svar från sears 2020-06-13 18:52
Ja verkligen roligt. Bara ställa sig vid närmaste buske och börja speja. Enkelt och roligt.
Tack Joakim!

MvH
Johnny
Fina närbilder och jag håller med det är så trevligt att fota på det viset men inte helt lätt alla gånger med rätt skärpa och annat!
Svar från sears 2020-06-13 18:54
Verkligen utmanande. Svårt att få till skärpan. En stor portion tålamod behövs också om det blåser lite. Tack så mycket Dan!

MvH
Johnny
Håller med, så roligt med macro! Det är lätt att fångas av den lilla världen och allt den bjuder på. För några år sedan var det mycket macro för min del, men nu allt mer sällan. Vet egentligen inte varför? Lätt att inspireras av dina fina bilder! Ha en fin kväll!
Svar från sears 2020-06-13 18:56
Ja mycket skoj faktiskt. Har också haft detta objektiv länge men knappt använt det.
Konstigt för det är roligt var enda gång. Tack Yvonne och ha en fin kväll!

MvH
Johnny