Allt möjligt.

Söndag med inga kungsfiskare

Idag blev det tidigt igen för att se om kungsfiskaren ville visa sig vid Tyresö slott. På väg ner till ån så möttes jag av en räv som nog inte hade räknat med folk så här tidigt.

.

.

Efter 3 timmar så hade kungsfiskaren ännu inte visat sig. Jaja, den håller nog till vid något annat ställe i ån som inte frusit igen. Hade i alla fall sällskap när jag stod och väntade.

.

Gråhägern som håller alltid håller till här.

.

Och en talgoxe.

.

Efter ytterligare en timme så begav jag mig. Tänkte jag åker till Uppsala en sväng och kollar om tornfalkarna finns vid kungsängsladan samt kolla till kungsfiskaren i Fyrisån.

Väl på plats så fanns inga tornfalkar eller kungsfiskare. Jaja, strömstaren vid Ulva kvarn borde vara hemma tänkte jag innan jag själv åker hemåt. Och visst var den det.

.

Strömstaren.

.

Inga kungsfiskare denna dag med en hel del andra fina fåglar. Så jag for nöjd hemåt.

.

Inlagt 2018-02-11 19:00 | Läst 528 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det blev ju några bra bilder iaf. Känner till det med Kungsfiskaren, har en 3-4 ställen nu där den ska finnas och visst så kommer det OBSar att den har setts, men inte av mig än. I förra året var jag på samma plats 15 gånger innan jag fick se den för första gången, men det kan man ju sedan leva på ett antal dagar :).
Svar från sears   2018-02-12 07:41
Känner igen det där. Kan säga att det är inte första gången jag varit till Tyresö slott :)
Det är verkligen en belöning när man väl får syn på dem.

MvH
Johnny
Strömstare med husmask, uppburrad talgoxe (har inte fåglar fler lager fjädrar om vintern, eller ser det ut så bara?), samt en riktig snygg och stilig häger, vackert! En gång när jag stod ute som vid första bilden, lyfte kameran mot räven, så ringde morgonlarmet i mobilen - och räven reagerade inte!
Svar från sears   2018-02-12 07:45
Tack så mycket Stefan! Aha husmask var det, ja den slog den mot isen en stund och till slut kom
det ut något mask/larv liknande. Vilket möte med räven för dig, prata om tur i oturen.

MvH
Johnny
Mycket fina bilder där hägern sticker ut lite extra.
Sten
Svar från sears   2018-02-12 07:47
Tack Sten! Hägern är trevlig och lättsam att fota.

MvH
Johnny
Alltid mysigt med ett rävmöte, speciellt när dom är så här fina.
Hägrar gillar jag, dom är väl tacksamma att fota. Den här ser också ut att spana efter något, men säkert något annat än en kungsfiskare.
Och en fin bild på strömstaren som avslut så du kan nog ändå vara nöjd med din dag.
ing-marie
Svar från sears   2018-02-12 07:55
Tack Ing-Marie! Hägern var en otroligt duktig och tålmodig fiskare. Den stod blickstilla vid ett litet hål i isen i säkert en timme. Sedan plaskade det till helt plötsligt och en baddare till fisk hade den fångat. Den var lite skymd av grenar så det blev inga bilder. Jag undrar vad den tänker på när den står och väntar? "Nu kommer det en fisk, nu kommer det en fisk, nu kommer det en fisk". Kanske lite som jag själv stod och tänkte, "Nu kommer en kungsfiskare, nu kommer en kungsfiskare" :)

MvH
Johnny
Oj, ja ibland krävs det nog en förflyttning för att få chans till lite bilder, om inte annat så är ju en utflykt aldrig fel! Men så där är det, ibland stämmer allt och ibland inte.. det var väldigt grått idag! Strömstaren, har den en husmask med sitt 'hus' i sin näbb tro..
Hälsn!
Svar från sears   2018-02-12 07:59
Precis lite så jag tänker. En trevlig utflykt. Ja Stefan bekräftar i sitt inlägg vad jag såg. En husmask var det säkerligen. Den fick ut en mask/larv efter att den jobbat med huset mot isen en stund.

MvH
Johnny
Strömstaren vid Ulva är i alla fall pålitlig. Jag hade nog väldig tur som fick se båda tornfalkarna häromdagen. Kungsfiskare har jag bara sett svepa forbid och aldrig fått bilder på.
Hälsningar Lena
Svar från sears   2018-02-12 08:08
Ja strömstaren höll till långt ner i forsen en bit utanför den lilla ön. Ja du hade nog kanske lite flyt med tornfalkarna. Kul att de finns i området. Vi håller tummarna för en bra häckning. Kungsfiskarna har jag haft mest lycka med under sommaren och hösten vid Fyrisån. Det är nog för att jag haft tur och hittat några favorit grenar de brukar rasta på när de far upp och nedför ån, dock lite långa avstånd. Blir säkert nya grenar att försöka hitta åt i sommar.

MvH
Johnny
Envishet ger resultat, så du fick din kungsfiskare i en fin bild dessutom.
Att träffa på en räv är väl inte fy skam det heller. Vi har en räv som kommer till tomten varje kväll, men vara när det är för mörkt för foto. Har fått några bilderpå ljusa vårkvällar, men då fäller den och är inte så vacker som på din bild.