Allt möjligt.

Sveriges nationalfågel

Ja inte riktigt men om det var upp till mig i alla fall så skulle jag rösta på blåmesen. Tycker den har passande färger. Men koltrasten som faktiskt är våran nationalfågel ligger ändå starkt om hjärtat för de flesta. Både år 1962 och senast år 2015 röstades den fram som nationalfågel.

Blåmesen och lite annat fångades på bild i helgen.

.

Blåmesen.

.

Stjärtmes.

.

En skogssork.

.

Grönsiska.

.

Inlagt 2020-03-01 17:57 | Läst 912 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fina bilder och visst skulle blåmesen vara svensk nationalfågel. Kul med skogsmusen, själv håller jag att försöka fånga en vanlig mus i förrådet, men musen leder med 3-0, den lyckad äta bort osten utan att fällan slår igen
Svar från sears 2020-03-02 17:05
Haha vilka lycka till i matchen.
Tack Peter!

MvH
Johnny
pdahlen 2020-03-02 18:12
Idag står det 3-1:), ser man till siffrorna så vann musen, men jag är nog gladare än musen idag
Mycket fina bilder och jag håller med blåmesen hade passat fint eller varför inte havsörnen ;)
Svar från sears 2020-03-02 17:07
Hehe ja varför inte :)
Tack Joakim!

MvH
Johnny
Snyggt! Men jag skulle tro att musen är en skogssork. Korta öron, gråktig undersida och rödbrun ovansida tror jag ger skogssork om du googlar lite. Så länge som man inte har jätteråttor vid matningen så går dessa gulliga gnagare väl an. Men de äter mer än man tror och hamstrar dessutom. Bli inte förvånad om du hittar massa solrosfrön i något förråd eller i huset ;)
Svar från sears 2020-03-02 17:11
Du har helt rätt Tony visst är det en skogssork. Har uppdaterat bloggen. Jag gjorde det lite enkelt och tänkte en liten mus i skogen så det blev en skogsmus för mig :) men rätt ska vara rätt och tack för påpekandet.
Tack så mycket Tony!

MvH
Johnny
Jag håller med dig om Blåmesen, och det är tyvärr bara den och Talgoxen som har besökt min fågelmatning i vinter förutom Kajor och Skator. Första bilden är så bra att den blir min favorit.
Ha det gott/Stig
Svar från sears 2020-03-02 17:16
Ja den är en flitig besökare hos mig också men har haft lite tur med några andra också som tex tofsmes och nötskrika. Vad kul att du gillar första bilden för den är jag väldigt nöjd med.
Tack ska du ha Stig!

MvH
Johnny
Fin liten artrevy, snyggt!. Stjärtmesar har jag missat helt i år, dom är bara för härliga :-) hälsningar/ Björn
Svar från sears 2020-03-02 17:17
Ja dessa små dunbollar är för härliga helt klart.
Tack Björn!

MvH
Johnny
Hej Johnny - mycket vacker serie.
Jag kunde konstigt nog (som danska) rösta för den svenska national fågel och jag röstade för Blåmejsen!
Den danska national fågeln är Knopsvanan. Kanske på grund av H.C. Andersens äventyr om den fula ankungen som växer upp och blir en vacker svan:
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från sears 2020-03-02 17:20
Vad kul att du fick rösta och kul att du gjorde det på blåmesen. Den är passande helt klart.
Intressant med den danska nationalfågeln, så kan det nog vara att H.C Andersens fina äventyr påverkat. Tack ska du ha Erik!

MvH
Johnny
Jag håller absolut med om blåmesen och fick jag bestämma skulle den vara vår nationalfågel. Fint fångad stjärtmes också. Jag såg en ensam vid Råstasjön i lördags (hemma nu).
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-03-02 17:23
Visst passar den in som nationafågel. Vad kul att ni är hemma och att allt gått bra.
Vilken fantastisk resa ni gjort.
Tack ska du ha Lena!

MvH
Johnny
Fin serie bilder..Blåmesen hade säkert passat men en Koltrast som sitter om kvällarna och sjunger är svårslaget..
Mvh/Gunte..
Svar från sears 2020-03-02 17:24
Vi har alla våra favoriter. Tack Gunte!

MvH
Johnny
Ja, det är många fåglar som är trevliga.. Koltrasten har jag ju redan hört sjunga vårsånger ett flertal gånger, så även Rödhake och Gärdsmyg, Grönfinkar, Talgoxar, m.fl.. Gillar dom alla när dom sjunger så fint! Fina bilder här!
Hälsn!
Svar från sears 2020-03-02 17:26
Ja det är en fröjd att vara ute nu och höra hur fåglarna börjat sjunga.
Tack ska du ha Jan!

MvH
Johnny
Håller nog med dig ang. blåmesen.
Fina bilder på dom små, men stjärtmesen vinner mitt hjärta.
Saknar "mina" som alltid var här förr om vintrarna, nästan lite tama då dom alltid kom när jag kom hem från jobbet. Men nu har jag inte sett dom på två vintrar. Kanske beror det på att dom huggit ner både träd och en massa sly här i området.
ing-marie
Svar från sears 2020-03-04 09:02
Stjärtmesen är man inte bortskämd med direkt. Det är alltid extra kul med dem.
Jag minns att du haft dem hos dig. Tråkigt att de inte syns till längre.
Tack Ing-Marie!

MvH
Johnny