Allt möjligt.

Tornfalks ungar är roliga när det är dags att flyga

Så otroligt underhållande att se på dessa ungar som skall ta steget ut ur holken :)

(Inlägget gjort med inspiration av Lena Holm)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.

Hm, var det verkligen så man skulle göra?

.

Hjälp! Jag ångrar mig!

.

Jag kommer tillbaks.

.

Sådär nästan framme nu.

.


Kolla på mig nu! Det är så här du ska göra nästa gång.

Inlagt 2017-07-11 00:22 | Läst 1950 ggr. | Permalink
Jösses, den ser ju för dråplig ut på väggen och du har fått ihop en kul serie bilder. I morse steg jag upp extra tidigt och åkte förbi innan jobbet men det började regna och trots att de träningsflög var det inte särskilt optimala förhållanden. Kul att träffas igår.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2017-07-11 09:58
Ja jag skrattade länge när den höll på att ta sig upp igen :)
Mycket trevligt att träffas igår. Jag ska dit idag också tänkte jag på eftermiddagen för att se om det är några fler som är på väg att lämna boet.
Kul händelseförlopp du fångat där ungarna i holken verkligen ser nyfiket på utgången.
Sten
Svar från sears 2017-07-11 09:59
Ja de är för roliga. Önskar att man kunde förstå vad de säger eller tänker :)
Ja jisses vilka sköna typer de är som du fångat med den äran. Glädjer mig mycket att beståndet är under ökning efter de 2 tuffa vintrar som vi hade för 7-8 år efter varann. Tog hårt av ungfåglarna och säkert även äldre mer orkeslösa. Kungsfiskaren beräknades också åkt på sig en rejäl snyting men den har även sakta men säkert repat sig också. Glädjande som skrivit.

En annan sak som märks denna sommar åtminstone här på Österlen är att mängden av insekter är väldigt låg allt ifrån getingar ned till mygg. Framrutan blir mycket mindre nedkletad på bilen och troligtvis så kommer kullarna av småfåglar bli betydligt mindre än under normala förhållande enlig de som har bättre koll än jag.

//R
Svar från sears 2017-07-12 09:18
Ja visst är de sköna!
Det känns bra att det är en vändning men håller med om att det är oroligt lite insekter.
Till och med när jag är hemma i norrland så tycker jag att det är lite av mygg och annat.

Vi håller tummarna att det går åt rätt håll.
Ha det bra Ronney.
Fotar sällan fågel själv och är inte så intresserad men det här uppskattade jag, skojig serie!
Svar från sears 2017-07-12 09:21
Roligt att kunna glädja dig en stund Catharina! Tack.