Allt möjligt.

Torö i regnet

Det var en regnig lördag i helgen. Inte så många planer men ut skulle jag i alla fall. Kom att tänka på Torö som jag gjorde ett stopp vid härom sist. Där kanske det också blåser rejält. Det vore trevligt med lite ovädersbilder tänkte jag och satte mig i bilen.

Väl på plats så blåste det rätt så rejält. Byar upp mot 15-17 m/s och piskande regn. Det stod ett gäng vindsurfare och gjorde sig i ordning och jag tänkte det här blir spännande att följa.

Kaffet i kåsan fick drickas väldigt snabbt innan det helt kallnade. Jag var inte avis direkt på surfarna som nu var klara och klev ner i vattnet medans jag gjorde i ordning mitt kamerastativ.

Dock blev jag så fascinerad av vindsurfarna att jag helt glömde bort landskapsbilderna och jag stannade i flera timmar och beundrade dem när de svischade fram i höga hastigheter ute på det oroliga havet.

Ett par bilder blev fångade.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Inlagt 2020-08-30 15:51 | Läst 1296 ggr. | Permalink
Fina actionbilder, kul att se att några fortfarande håller på. För en 40-50 år sedan hade väl nästan alla en vindsurfingbräda, det såldes bräder precis över allt, bensinstationer, Coop, mm. Det var det glada 70-talet, min bräda ligger kvar i källaren, borde var vällagrad nu kan man ju tycka.
Joakim88 2020-08-30 16:32
Ut å vindsurfa Peter! ;)
pdahlen 2020-08-30 17:27
Har faktiskt slagit mig. Jag kan ju parkera 5 m från vattnet här nere i Helsingborg och blåser gör det :). Man undrar ju också om man förlorat något på tekniken på de 35 år man inte surfat :)
Svar från sears 2020-08-31 09:54
Då har den nog fått lite antik värde kanske :)
Tack så mycket Peter!

MvH
Johnny
Ja igår var det riktigt kraftiga vindar här också, särskilt vid sjön. Två havsörnar vindsurfade nästan bredvid varandra, nästan ( gick inte att få båda på en och samma bild med 200-500) :)

Grym serie. Alla bilder är bra men jag gillar de när vindsurfarna är uppe i luften bäst :)
Svar från sears 2020-08-31 09:55
Ja det friskade på rätt så bra i lördags.
Tack Joakim!

MvH
Johnny
Mycket häftiga bilder och det var kul att se lite andra "sjövarelser" som omväxling, jag har provat på vindsurfing 2 gånger, första gången var i Portugal och andra gången var i Roslagen, jag tror den hette Rimbosjön, och jag kände mig som Stig Helmer som inte kunde vända brädan, utan blev hämtad med båt. Sedan var det slut med den typen av surfing, nu får det bli med datorn.
Ha det gott/Stig
Svar från sears 2020-08-31 09:57
Ja det är kul med lite andra motiv ibland genom sökaren. Haha jag ser mig själv också som en Stig Helmer om jag skulle ställa mig på en bräda. Tack Stig!

MvH
Johnny
Stican 2020-08-31 10:36
Hej Johnny jag vill göra en rättelse Rimbosjön heter Långsjön och ligger vid Rimbo som är en kommun i Uppland.
Ha det gott /Stig
Aha så du har varit där. Det är väldigt kul å se surfarna å tycker kite lite extra. Blåser gör det ofta. Brr så kallt
Svar från sears 2020-08-31 09:59
Ja och stället heter Stenstrand. Det var väldigt underhållande. Dock väldigt kallt.
Tack Nini!

MvH
Johnny
Det blir väldigt läckert med surfarnas färger när det som är runt dem i stort sett är svartvitt.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-08-31 10:00
Visst blev det bra. Jag blev helt tagen av surfarna. Dit kommer jag åka fler gånger.
Tydligen ett populärt ställe för vågsurfare också under höst vinter enligt folk jag pratade med där. Tack Lena!

MvH
Johnny
Härliga bilder, det syns att det blåser även om det är ganska platt vatten. Det är roligt att följa vindsurfare. Har tillbringat många dagar i Apelviken när sonen surfade där men det var före digitaltiden och har inte mkt bilder. Han surfar fortfarande (49) men numera nästan bara vågsurf, hälsningar/ Björn
Svar från sears 2020-08-31 10:06
Ja det syns kanske inte så väl på havet men jag hade full sjå med att fota när de syntes för det gick stora vågor/dyningar som skymde surfaren väldigt ofta. Vad kul där ser man. Varberg pratade en del om faktiskt där på Torö när de jämförde öst och väst kusten.
Tack Björn!

MvH
Johnny
Torö är aldrig fel med dess stenstrand.. Har varit där många gånger, bäst är det när det blåser hårt från syd, finns ingen bättre plats i Stockholmstrakten att vara på, om man kommer med bil och vill se en havshorisont! Ofta vackert ljus även vintertid.. Örnar är inte alls ovanliga! Bra bilder här!
Hälsn!
Svar från sears 2020-08-31 10:07
Verkligen en härligt ställe. Hit kommer jag åka fler gånger. Framför allt när det blir hårda vindar från syd som bygger upp stora vågor. Tack ska du ha Jan!

MvH
Johnny
Blir /blev ju jättesnygga surfbilder men fräcka färger i den gråa omgivningen.
Värre kan det vara med Kitesurfarna när skärmen är så högt upp så det inte går att få allt på bild..
Mvh/Gunte..
Svar från sears 2020-09-01 14:24
Ja det blev bra kontrast mot gråvädret. Helt klart var det utmanande att få kitesurfaren på bild med seglet. Tack Gunte!

MvH
Johnny