Allt möjligt.

Två stora hål - 9/11

Idag uppmärksammas det hemska som hände för 20 år sedan. Minns det än idag hur jag själv tittade på Eurosport på tv då och man bröt sändningen och visade ett rykande world trade center. Man pratade om ett stort flygplan som kraschat i ett av tornen. Strax efter i livesändningen får jag se när det andra planet flögs in i World trade center. Hemska bilder som jag aldrig kommer glömma.

År 2017 var jag på tjänsteresa i New York och  gjorde ett besök till minnesplatsen för 11 september attackerna. Där tornen hade stått finns det nu två stora hål med vattenfall och namnen på dödsoffren inskrivna.

Några bilder blev fångade.

.

I bakgrunden står det nya tornet One world trade center.

.

.

Inlagt 2021-09-11 09:31 | Läst 747 ggr. | Permalink
Av någon anledning så kan jag inte placera denna händelse, ofta när det händer något stort så vet man precis var man vad exakt då och vad man gjorde. Kommer tex igång när Kennedy blev skjuten i Texas, när Jas kraschade i Stockholm, flygkrasch i Gottröra mm, men inte denna händelse. Har ett svagt minne att jag var på jobbet, kanske var det så och det var andra aktiviter som störde informationsintagandet ? Var i New York innan attacken så mina bilder är med tornen. Fina bilder från platsen
Mycket bra bilder och din personliga text berör!

Jag satt i bilen på nåt tjänsteärende och tog mig tillbaka till datorn på kontoret. Aftonbladet hade lyckats hålla igång sin sajt och visade då andra planet slog in.

"We have entered the third millennium through a gate of fire" sa Kofi Annan, då FN:s generalsekreterare.

Sen höll Sverige tre tysta minuter för offren. Jag ombads hålla i ceremonin på min statliga arbetsplats. Våld föder våld sa jag som anade att allt skulle bli värre om USA skulle starta ett krig mot terrorn i stället för att ta kamp mot kriminaliteten med rättsliga metoder. Jag klarade inte av tre minuter. I Sverige har vi en tyst minut. "En stund av tystnad" fick räcka.
Mycket fina bilder. Ja, det var en hemsk händelse. Det var mina första veckor i Sverige... Fick söka efter engelska kanaler att förstå vad som egentligen pågår... Ibland känns det nästan som igår... fruktansvärt!
Hälsningar Halina
Oj huva minns väl satt i köket precis ätit frukost till morgon tv och får se.
Har varit i tornen kommer ihåg hissen och blev tvungen plocka fram å se foton då.... tårar rinner..ofattbart
Nu vet jag knappt var fotona är från resan.
Jag var hemma med sjukt barn när min fru ringde hem och berättade att ett plan hade störtat i New York. Jag slog på TV-n för att se om det fanns några nyhetssändningar. Under tiden jag tittade på nyheterna kring händelserna ser jag i direktsändning hur ett andra plan styr rakt in i det andra tornet och kraschar. Helt overkligt. En händelse som sitter starkt föst i minnen.

En annan händelse som sitter mycket djupt fästat i minnet är statskuppen i Chile samma datum 1973. Då militären med Pinochet i spetsen störtar och mördar Salvador Allende.

Hälsningar Jörgen
Första bilden är mycket fin. Jag har inte ens varit i New York trots alla resor till USA som jag ändå gjort. Jag har dock sett platsen från ovan vid inflygning för transfer via NY. Jag minns väldigt tydligt hur jag satt vid ett dubbelmikroskop och tittade på preparat med en kollega när en annan medarbetare (som ofta tog i väldigt mycket då han beskrev ganska banala händelser) kom in och sa att ett flygplan flugit i in World Trade Center. Jag antog att det handlade om ett mindre sportflygplan men han påstod att det var ett stort passagerarplan. Det kändes helt overkligt, jag trodde honom knappt.... tills jag kollade in senaste nyhetsuppdateringen.
Hälsningar Lena
Tack alla för era fina kommentarer och intressant att läsa om era egna minnen från denna dag.
Stort tack!

MvH
Johnny