Allt möjligt.

Ugglorna

Det verkar vara bra tillgång på föda för ugglorna nu. Har sett och hört om flertal häckningar där det gått bra för ungarna vilket är väldigt roligt. Igår var jag ute och försökte få lite bilder på jordugglan. Den hade sällskap av hornugglan på sina jaktmarker. De höll sig på en varsin äng men ibland stötte de ihop.

Några bilder blev fångade.

.

Hornugglan var igång rätt så tidigt på eftermiddagen. Den hade nog fullt upp med att ordna mat till familjen.

.

Den gav mig en blick ibland.

.

.

Eftermiddag blev till kväll.

.

Och jordugglan visade upp sig igen.

.

.

När solen stod som lägst dök hornugglan upp. Den gillar ju inte solljuset så den väntar in i det längsta.

.

Den hade också en familj att föda som började göra väsen av sig i en skogsdunge.

.

Och den lyckades genast bra.

.

Vid ett tillfälle landande den rätt så nära.

.

Här möttes de utan någon större dramatik. De ville nog bara visa upp sig för varandra. Jordugglan är till vänster och hornugglan till höger.

.

När solen gått ner så smög sig dimman in. Dags att packa ihop och röra sig hemåt. Och hoppas det fastnade några fina bilder.

.

Inlagt 2020-05-28 13:40 | Läst 769 ggr. | Permalink
Läckra bilder! Bild 3 nerifrån var verkligen en speciell ugglebild!
Svar från sears 2020-05-29 10:37
Tack ska du ha Ragnar! Det uppskattas.

MvH
Johnny
Väldigt fint, gillar särskilt de ”svarta”, ugglan är så fint exponerad mot den svarta bakgrunden. En lyckad tur ser det ut som
Svar från sears 2020-05-29 10:39
Ja den svarta blev snyggt. Jag har rätt så många bilder på det. Som du ser på miljöbilden innan så var solen låg och skogsbrynet i bakgrunden i skugga. Det blev en fin kontrast mot ugglan. Tack så mycket Peter!

MvH
Johnny
Super bilder Johnny :)
Tycker att bilderna på jordugglan i mörkret där kvälls solen lyser på dess fjäderdräkt blev hur bra som helst!

Sen är ju bilden när de möts fantastisk, att du fick två olika ugglor på en och samma bild är riktigt bra tycker jag :)

( Aldrig sett en uggla i det vilda än hehe...)
Svar från sears 2020-05-29 10:45
Bilderna med skogen i skugga i bakgrunden blev en fin kontrast mot ugglan. Mötet var extra kul. Jordugglan flög in och satte sig på hornugglans äng medans den var och lämnade mat till sina ungar så jag kände att någor var på gång. Trodde det skulle bli lite drama men det blev ganska lugnt. Lyckad bild blev det. Gäller att ha full fokus på fotandet så hinner man fånga fina ögonblick. Hoppas du får en träff med någon uggla. Det borde finnas bra förutsättningar även i dina trakter för vissa arter.
Tack så mycket Joakim!

MvH
Johnny
Strålande fina ugglebilder, alldeles särskilt de med mörk bakgrund! Hälsningar/ Björn
Svar från sears 2020-05-29 10:45
Tack så mycket Björn! Det blev fint med den mörka skogen i bakgrunden.

MvH
Johnny
Otroligt fina flygbilder på ugglorna. Snyggt att få till en så pass mörk bakgrund. Jag får nöja mej med mina ugglor som sitter i träden.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2020-05-29 10:51
På miljö bilden innan om man förstorar bilderna så ser man att solen står lågt och skogen i skugga i bakgrunden. Det blev en snygg kontrast mot ugglan som träffas av ljuset som fortfarande når fram ut på ängen. Ugglor i träden är inte helt fel heller. Bara att få se ugglor är ju speciellt. Tack så väldigt mycket Lena!

MvH
Johnny
Fina bilder och bilden där du får ett ögonkast från hornugglan så läcker! Roligt att höra att det går så bra för de häckande ugglorna! Du lyckades se flera olika och få till bilder på dem alla, inte dåligt. Här har jag utan resultat försökt få till bilder på slagugglorna som häckar några hundra meter från mitt hem. Saknar antagligen tålamod! Tur att andra har så jag får se så vackra bilder! Ha en fin helg!
Svar från sears 2020-05-29 10:57
Ja det är lätt att tappa tålamodet och koncentrationen om det inte händer något. Hoppas du får någon bild till slut. Kul att höra om häckningen och hoppas det går bra för dem.
Tack så mycket Yvonne och trevlig helg på dig också.

MvH
Johnny