Allt möjligt.

Uppsala en söndag

Idag blev det ett besök till Uppsala och kungsängsladan för se hur tornfalkarna har det. Det ska tydligen pågå parning just nu. Tidigt på morgonen parkerade jag på lämpligt avstånd från ladan. Tänkte jag ställer mig inte vid ladan på span utan sitter i bilen för att inte störa för mycket om det pågår något.

Visst var tornfalkarna på plats. Fast väldigt mobbade av kråkorna.

.

Stundtals var det väldigt många kråkor som bråkade med dem. Till slut blev det för mycket och båda falkarna flög iväg.

.

En havsörn gled förbi och undrade vad som händer. Har kråkorna mat?

.

Tornfalkarna syntes inte till något mer under den stund jag var vid ladan. Så jag åkte över Fyrisån till skogsmatningen för att se om det fanns något roligt. Det "vanliga" fanns men också en fin rödhake och entita.

En rödhake

.

En entita

.

Tänkte åka en sväng förbi domkyrkan och se om pilgrimsfalken var på plats men snöandet tilltog så jag rullade hemåt istället.

.

Inlagt 2018-02-18 16:42 | Läst 493 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fina bilder, kul att få en havsörn såpass nära också. Fin skärpa på rödhaken och talltitan
Svar från sears   2018-02-18 18:21
Tack Peter! Ja jag blev väldigt överraskad när havsörnen dök upp.

MvH
Johnny
Oj, ingen dålig söndag! Vädret var lite halvdant efter lunch här.. en del snöglopp.. SA kan jag läsa på örnens ring, men det kanske inte är något att rapportera..
Hälsn!
Svar från sears   2018-02-18 18:23
Tack Jan! Det vädret passerade Uppsala på förmiddagen. Jag har lite fler bilder på örnen som jag ska gå igenom. Kanske blir en rapport. Vore kul att få lite info om den.

MvH
Johnny
Både omväxlande och fina fynd!
Svar från sears   2018-02-18 18:24
Tack Stefan!

MvH
Johnny
En serie väldigt fina fågelbilder. Jag fastnade för talltitan - som jag först trodde var en svartmes! Så lite vet jag om fåglar!

Hälsar
Eva
Svar från sears   2018-02-19 08:11
Tack Eva! Jag har själv svårt att avgöra arten när det kommer till talltitan. Det tog en lång stund innan jag kunde spika den. Den är väldigt lik entitan. Men skiljer sig på nacken (storlek och färg).

MvH
Johnny
Tack för rapporten, Om det inte vore för den gamla bron skulle jag ha den här ladan och tornfalkarna inom promenadavstånd från jobbet. Kul att det passerade en havsörn. En hel del andra rovfåglar passerar, i synnerhet sommartid. Vi kanske kan ses någon gång och leta efter pilgrimsfalken. Jag har i alla fall inte sett den ännu.
Hälsningar Lena
Svar från sears   2018-02-19 08:27
Du kanske får möjlighet snart. De bygger en ny bro på gamla platsen berättade en Uppsala bo jag småpratade med häromdagen. Den ska bara användas för cykel och gång. Ser själv fram emot denna bro så man kan lätt ta sig emellan. Örnen var väldigt överraskande. Kom in på väldigt låg höjd och passerade ladan. Det tycker jag vi kan göra.

MvH
Johnny
Har uppdaterat bloggen. Det ska vara en entita och inte talltita. Har granskat bilder igen.
Svårt att skilja dem åt.

MvH
Johnny
pdahlen   2018-02-20 11:26
Verkligen svårt, jag hade nog valt talltita. Talltita ska visst ha ljusare inslag i vingpanel och större haklapp jämfört med Entita, men det är svårt.... jag tittade på mina ”talltita” jag lagt in i bloggen och kanske är mina lite ljusare, om nu mina är rätt?
ehrsa   2018-02-20 11:28
Ja, inte kan jag skilja på dom rakt av.. För övrigt så ser jag 'dom' aldrig här i mitt närområde.. tyvärr!
Hälsn!
Svar från sears   2018-02-20 11:35
Ja de ska vara ljusare men framför allt så skall den vita kinden vara bredare. Entitan har en smalare vit kind som sträcker sig bakåt än talltitan. Håller med varför ska naturen göra de så svårt! :)

Hittade en informativ sida med text och bilder.
http://www.conec.se/HGW/titor/titor.htm

MvH
Johnny