Allt möjligt.

Vackert väder och årets första fjäril!

I det vackra vädret som var idag bestämde jag mig för att åka iväg och träna på lite macrofoto inför en kommande resa jag ska göra. Och då jag gärna ville ha något litet djur eller insekt som motiv så åkte jag till ett ställe som garanterat kunde erbjuda detta även vid denna tid på året. Nämligen fjärilshuset i Solna.

Och visst fanns det lite härliga motiv att träna på där. Bland annat årets första fjäril för mig :)

.

.

.

Croppad/beskuren från bilden innan.

.

.

En och annan groda hoppade också omkring.

.

.

I en regnskog så regnar det ju också så klart.

Ett litet morgonbad.

.

.

Fjärilshuset har lite annat att kika på också förutom regnskogen. Bland annat ett stort akvarium och sköldpaddor m.m. Värt ett besök om man är i krokarna. Dock var det ganska lite fjärilar men för helhetsintrycket med regnskogen så var det en riktigt trevlig upplevelse som jag rekommenderar.

Ett tips för fotografer är att åka dit när solen skiner. Då lyser den igenom glastaket och hjälper till med ljuset i den annars svaga och halvdåliga belysningen.

.

Inlagt 2018-01-27 16:57 | Läst 1403 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fjärilen på sista bilden är mycket vacker och så gillar jag verkligen din regnbild. Inte nog med att man ser dropparna falla man ser också hur de studsar upp från lövet. Mycket snyggt gjort och väl vald slutartid. Bilderna vinner mycket på att förstoras.
Hälsningar Lena
Svar från sears 2018-01-27 18:07
Tack Lena! Regnbilden blev riktigt bra helt klart.

MvH
Johnny
Det blev ju jättebra! Bra övningsplats!
Hälsn!
Svar från sears 2018-01-27 18:08
Tack Jan! Mycket bra övningsplats. Liknar den miljö jag snart ska åka iväg till.

MvH
Johnny
Verkligen fina fjärilsbilder! Regnbilden är min favorit. Hur klarade du fukten i fjärilshuset? Jag var där en gång och kameralinsen immade igen på nolltid. Såg inte ett skvatt.

Hälsningar
Eva
Svar från sears 2018-01-27 18:14
Tack Eva! Jag hade max värme på i bilen på vägen dit med kameran på sätet. Sedan packade jag ner kameran snabbt i en väska och packade upp den när jag var inne bland fjärilarna. På det sättet så blev det ingen kondens/imma på kameran vilket det annars lätt blir när man kommer från kyla in i värmen.

MvH
Johnny
Väldigt fina fjärilsbilder! Liksom dom andra faller jag extra för regnbilden/ Björn T
Svar från sears 2018-01-28 09:12
Tack så mycket Björn!

MvH
Johnny
Regnbilden är speciell, minst lika bra är den tredje från slutet, där omgivningen harmonierar med fjärilen!
Svar från sears 2018-01-28 09:17
Tack Ragnar! På den bilden så är det också solen som lyser genom glasväggen i bakgrunden.
Jag gillar den mycket.

MvH
Johnny
Verkligen fina bilder, håller med om regnbilden, så bra !
Jag hade ju en jättefin vinterdag i går som gjorde mig nöjd, så nu börjar man längta efter våren och de små bevingade.
ing-marie
Svar från sears 2018-01-28 18:27
Tack Ing-Marie! Ja nu längtar man till mera livfullt ute i buskarna helt klart.
Såg du lagt ut om Gysinge. Ska strax läsa den.

MvH
Johnny