Sökandet efter samspelet mellan ljus och skugga. Ständigt utvecklande.

52 veckors projekt - vecka 1 "färgen blå"

Ännu ett fotoprojekt påbörjat? Kommer det fullföljas? 

Ja, och ja kanske. Varför inte göra ett försök? Jag vill ju gärna ta mer foton. Processen är som meditation för mig, något som gör mig lugn och ger en skön känsla. Det är något som är viktigt för mig, något jag ägnar mycket tankar till, men också något som emellanåt blir åsidosatt och något som jag många gånger har dåligt samvete över. För mig blir det här projektet ett sätt att hålla mig själv ansvarig för min utveckling och att jag verkligen tar mig tid att göra sådant som gör mig glad, istället för att fastna i de dagliga rutinerna, gå in i ekorrhjulet och bara låta tiden gå. Jag vill inte återigen tänka tillbaka på ett år och tänka, "jag borde ha ägnat mer tid åt foto". 

Projektet är enkelt i sin utformning, inget nytt under solen. Från vecka 32 2019 och 52 veckor framåt ska jag ta och processa ett foto per vecka utifrån ett förutbestämt tema. Fotot ska publiceras söndag eller måndag här på fotosidan. En kortare text ska följa med bilden, men detta är inget jag kommer lägga allt för mycket tid på utan det viktiga för mig är att publicera bilden. Teman är alltså förutbestämda, men ej satta i sten. Jag förbehåller mig rätten att kasta om bäst jag vill, och till och med ändra om det är något som inte passar. Vissa teman återkommer mer än en gång, och tanken är att jag för varje gång försöker tänka ut nya sätt att fota samma sak. Det viktiga är inte reglerna kring detta projekt, utan bara att jag tar foton. 

Veckans tema - vecka 1 (v33), "färgen blå"

Jag har världens bästa pendling till jobbet. Första veckan efter semestern har jag cyklat till jobbet. En sträcka på ca 6 km som går längs med havet söder om Helsingborg, med helt fantastiska vyer. I det lilla fiskeläget Råå är det väldigt populärt med morgondopp, särskilt såhär års men även året om, och min väg till jobbet passerar en av de populärare bryggorna för detta ändamål. Jag såg den här mannen komma cyklande längs med stranden i sina blåa badshorts med en handduk över axeln och jag tyckte han skulle passa perfekt in som en del av mitt blåa foto. Bryggan hade jag sedan tidigare sett ut och jag kunde cykla i förväg och placera mig rätt. 

Färgen blå (vecka 1)

Inlagt 2019-08-12 23:15 | Läst 214 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Lycka till med ditt projekt, jag bor ju i närheten så det blir säkert några bilder från omgivningarna, som denna

Innehållskategorier

 • Intresse - Arkitektur
 • Intresse - Barn
 • Intresse - Gatufoto
 • Intresse - Husdjur / Tamdjur
 • Intresse - Konstfoto
 • Intresse - Landskap
 • Intresse - Macro
 • Intresse - Natur
 • Intresse - Porträtt
 • Intresse - Reportage / Situation
 • Intresse - Resefoto
 • Intresse - Svart-vitt
 • Intresse - Växter, insekter, naturdetalj